Hrášek cukrový čerstvý, balení
- Země původu:
- Keňa
- Popis produktu
Zelené lusky cukrového hrášku, cca 4-6cm dlouhé. Velmi křehké a šťavnaté. Obsahují drobná, sladká semínka jemné chuti. Na rozdíl od tradičního zeleného hrášku, jehož lusky jsou tužší, vláknitější a nejsou příliš chutné, lze tyto lusky konzumovat celé s chutí.
Je vynikající syrový, jemně povařený nebo krátce osmahnutý na másle či olivovém oleji. Takto se ideálně hodí do salátů, nebo jako doplněk a přízdoba teplých pokrmů. Tepelně upravený chutná skvěle také s houbami, chřestem, klíčky, mladou mrkví a baby kukuřicí jako příloha. Můžeme jej přidat do předkrmů, polévek nebo zapékat s masem. Neměl by se však upravovat příliš dlouho, aby nebyla zničena chuť.
TIP NA RECEPT: ZABALENÝ HRÁŠEK VE SLANINĚ
Budete potřebovat:
150 g hrášku
12 plátků slaninyPostup přípravy:
Plátky slaniny položte na prkénko. Na každý plátek rozdělte pár kousků hrášku. Srolujte co nejtěsněji. Navlékněte 3 válečky na špejli. Pokuste se zasunout špejli skrz co nejvíce válečku, abyste je dobře zajistili. Stejným způsobem vytvořte další tři válečky. Válečky grilujte na grilu cca. 4 minuty. Pravidelně je otáčejte. Nebo je grilujte na rozpálené grilovací pánvi cca 8 minut, dokud slanina nebude křupavá.
- Skladovací podmínky
- Skladujte při teplotě od +2°C do +6°C.
- Složení
Hrachové lusky cukrové.
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.