Používáte zastaralou verzi internetového prohlížeče. Některé funkce webu nemusí být plně dostupné. Doporučujeme provést aktualizaci vašeho prohlížeče.

Maso Klouda Vyzrálý Hovězí vysoký roštěnec

cca 400 g
Běžná cena
307,96 Kč 769,90 Kč/kg

Značka: Maso Klouda

Země původu:
Česká republika
Narozeno:
Česká republika
Chov/Vykrmeno:
Česká republika
Poraženo:
Česká republika
Bouráno:
Česká republika

Aktuální trvanlivost: 9 dní

Popis produktu

Vysoký roštěnec neboli Rib-Eye Steak je krásný kus hovězího masa z žeberní části. Je to jeden z nejznámějších a nejžádanějších hovězích steaků. 

Je šťavnatý, křehkýmá intenzivní chuť, a navíc je jeho příprava velmi snadná. 

Doba zrání: mokré zrání 30 dní 

Použití

Rib eye je krásně prorostlý tukem a hodí se jak na pomalé pečení, tak pro přípravu na grilu při jakékoliv teplotě.  

Na našem blogu najdete jednoduché tipy, jak steak správně připravit: https://blog.kosik.cz/jak-na-spravne-propeceny-steak/

Naservírujte si ho třeba s bylinkovým máslem a salátem z pečených paprik: https://www.kosik.cz/recepty/hovezi-steak-s-bylinkovym-maslem-a-salatem-z-pecenych-paprik

O výrobci

"Chceme se vrátit blíž přírodě a respektu k ní i tomu, co nám dává." 

Maso Klouda se zabývá zpracováním masa z českých a moravských farem. Martin Klouda pracuje v oboru přes 25 let. Od mala pomáhal na dědově hospodářství, později si prošel prací řezníka až k řediteli velké masozpracující firmy. Zastává názor, že kvalita masa začíná už na pastvě. Rozumí koloběhu přírody, masu i jeho způsobu zpracování, které dál posouvá díky novým technologiím. Zaručuje prvotřídně zpracované, šťavnaté a křehké maso. 

Jeho specialitou je zrání masa tzv. stařeníMaso zraje v chladírně minimálně po dobu 28 dnů. Většina steaků je vystavena suchému zrání, maso z kýt a plecí zraje zabalené ve vakuu, tedy mokrou cestou. Po celou dobu přísně kontrolují teplotu, vlhkost a proudění vzduchu. Většina masa v supermarketech a běžných řeznictvích je pouze "odvěšené", ale není dostatečně vyzrálé. Během zrání dochází v mase ke dvěma zásadním změnám.  Masoztratí přibližně třetinu své váhy, čímž se zintenzivní jeho chuť a aroma. A dále dochází k enzymatickým změnám, které rozkládají vaziva ve svalových tkáních, což podpoří křehkost a šťavnatost masa. 

Maso Klouda má v nabídce i svoje vlastní výrobky, která nám dodává exkluzivně – uzeniny a trhané maso připravené metodou sous vide.  

Více o dodavateli na blogu

https://blog.kosik.cz/2-dil-maso-klouda-a-farma-lysice/

https://blog.kosik.cz/9-dil-angus-special/

Skladovací podmínky
Skladujte v suchu a chladu při teplotě 0-3°C.
Název a adresa výrobce
Maso Klouda, s.r.o., Předklášteří, Šikulova 1436, PSČ 666 02
Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 10 dní

Aktuálně evidovaná trvanlivost produktu: 9 dní

Složení, alergeny a nutriční hodnoty
Složení

100% hovězí maso.

Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.

Kategorie, ve kterých se produkt nachází

1012504