Maso Klouda Vyzrálý Hovězí vysoký roštěnec
Značka: Maso Klouda
- Země původu:
- Česká republika
- Narozeno:
- Česká republika
- Chov/Vykrmeno:
- Česká republika
- Poraženo:
- Česká republika
- Bouráno:
- Česká republika
Aktuální trvanlivost: 9 dní
- Popis produktu
Vysoký roštěnec neboli Rib-Eye Steak je krásný kus hovězího masa z žeberní části. Je to jeden z nejznámějších a nejžádanějších hovězích steaků.
Je šťavnatý, křehký, má intenzivní chuť, a navíc je jeho příprava velmi snadná.
Doba zrání: mokré zrání 30 dní
PoužitíRib eye je krásně prorostlý tukem a hodí se jak na pomalé pečení, tak pro přípravu na grilu při jakékoliv teplotě.
Na našem blogu najdete jednoduché tipy, jak steak správně připravit: https://blog.kosik.cz/jak-na-spravne-propeceny-steak/
Naservírujte si ho třeba s bylinkovým máslem a salátem z pečených paprik: https://www.kosik.cz/recepty/hovezi-steak-s-bylinkovym-maslem-a-salatem-z-pecenych-paprik
O výrobci
"Chceme se vrátit blíž přírodě a respektu k ní i tomu, co nám dává."
Maso Klouda se zabývá zpracováním masa z českých a moravských farem. Martin Klouda pracuje v oboru přes 25 let. Od mala pomáhal na dědově hospodářství, později si prošel prací řezníka až k řediteli velké masozpracující firmy. Zastává názor, že kvalita masa začíná už na pastvě. Rozumí koloběhu přírody, masu i jeho způsobu zpracování, které dál posouvá díky novým technologiím. Zaručuje prvotřídně zpracované, šťavnaté a křehké maso.
Jeho specialitou je zrání masa tzv. staření. Maso zraje v chladírně minimálně po dobu 28 dnů. Většina steaků je vystavena suchému zrání, maso z kýt a plecí zraje zabalené ve vakuu, tedy mokrou cestou. Po celou dobu přísně kontrolují teplotu, vlhkost a proudění vzduchu. Většina masa v supermarketech a běžných řeznictvích je pouze "odvěšené", ale není dostatečně vyzrálé. Během zrání dochází v mase ke dvěma zásadním změnám. Maso ztratí přibližně třetinu své váhy, čímž se zintenzivní jeho chuť a aroma. A dále dochází k enzymatickým změnám, které rozkládají vaziva ve svalových tkáních, což podpoří křehkost a šťavnatost masa.
Maso Klouda má v nabídce i svoje vlastní výrobky, která nám dodává exkluzivně – uzeniny a trhané maso připravené metodou sous vide.
Více o dodavateli na blogu
- Skladovací podmínky
- Skladujte v suchu a chladu při teplotě 0-3°C.
- Název a adresa výrobce
- Maso Klouda, s.r.o., Předklášteří, Šikulova 1436, PSČ 666 02
Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 10 dní
Aktuálně evidovaná trvanlivost produktu: 9 dní
- Složení
100% hovězí maso.
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.