Jahody čerstvé, vanička
- Země původu:
- Belgie
- Popis produktu
Jahody, balení 500g
Jakost: I.
Kalibr: 2A
O PRODUKTU
Jahody rostou na jahodníku a vytváří nepravý plod. Jedná se o drobné ovoce s typickou červenou barvou v době zralosti s možným zeleno bílým vrškem. Chuť jahod bývá sladká a příjemná.
Konzumace: Jahody jsou určené k rychlé konzumaci. Můžete je přidat například do jogurtu nebo různých ovocných salátů, případně jako dekorační prvek na dorty a nápoje.
Vynikající jsou i na koláče, ovocné knedlíky a s oblibou se používají i na výrobu marmelád a džemů.Mytí: Jahodám nesvědčí mytí pod tekoucí vodou, protože tak přicházejí o vůni. Lepší je jahody krátce položit do mísy s vodou a nechat okapat.
ZAJÍMAVOST
Jahody se z botanického hlediska neřadí mezi bobule (byť pro potravinářské a jiné účely se takto občas považují). Bobule má semínka obklopená dužinou, u jahod je to jinak. To, co se konzumuje, je zbytnělé květní lůžko - jedná se tedy o souplodí nažek.
je nejlepší konzumovat čerstvé, můžete je přidat například do jogurtu nebo různých ovocných salátů, případně jako dekorační prvek na dorty a nápoje. Vynikající jsou i na koláče, ovocné knedlíky a s oblibou se používají i na výrobu marmelád a džemů.
UPOZORNĚNÍ
Na jahodách se mohou vyskytovat suché otlaky, tyto otlaky vznikají při skladovaní ve vaničce a není to známka závady.
Tyto otlaky se mohou objevit i několik hodin po utržení. Není to způsobeno dlouhým skladováním, ale tím že Jahody jsou velmi náchylný druh ovoce.
- Skladovací podmínky
- Jahody je možné skladovat jen krátkodobě, nejlépe v teplotě od +1°C do + 5°C.
- Složení
Jahody.
Popis produktu | Hodnota |
---|---|
Třída jakosti | I. |
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.