Tamarillo, 1 ks
- Země původu:
- Kolumbie
- Popis produktu
Tamarillo, také se mu říká rajčenka, treetomato, stromové nebo francouzské rajče.
O PRODUKTU
Plod v noci kvetoucího keře. Je to dlouhá bobule, oválného tvaru. Tenká, hladká, ale pevná slupka je zbarvena podle stupně zralosti od zelené až po červenou nebo hnědočervenou barvu. Pěstují se i žlutě zbarvené druhy, které jsou údajně nejchutnější. Pod slupkou je měkká masitá a velmi šťavnatá dužina charakteristické jemně kyselé až trpce sladké chuti (připodobňováno k passion fruit a kiwi, někdo zase tvrdí, že se jedná spíše o chuť přípomínající kombinaci jahod, ananasu a černého rybízu) s nádechem výrazně aromatického rajského jablka. Uvnitř dužniny je rosolovitá hmota, v níž jsou uložena semena.
Konzumace: Před konzumací se plod loupe. Loupání usnadní krátké přelití plodů vroucí vodou, podobně jako u rajských jablek. Kyselost dužiny lze zmírnit tak, že se plody oloupou, rozkrojí, ze všech stran pocukrují a nechají přes noc v mírném chladu uležet. Semena nejsou příliš tvrdá a lze je strávit.
Lehce hořkou příchuť rajčenky lze odstranit jejím povařením nebo přidáním cukru. Tamarilo nakrájené na plátky se používá k obložení mas nebo salátů. Dužninu lze konzumovat přímo, nebo dát do pohárů v kombinaci s vanilkovou zmrzlinou a šlehačkou.
Upozornění: Nekrájejte tamarillo na dřevě nebo na savém materiálu. Šťáva z něj barví a fleky potom nemusí jít smýt.
- Skladovací podmínky
- Skladujte při teplotě od +4°C do +8°C. Plody jsou velmi citlivé na otlaky a neměly by být dlouho skladovány.
- Složení
Tamarillo.
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.