Sedlčanský Hermelín Figura
- Popis produktu
Hermelín se sníženým obsahem tuku, jogurtovou kulturou a odlehčenou chutí. Vyznačuje se jemnou nakyslostí a příjemným jogurtovým aroma.
Jak správně vychutnat tento sýr?
Všechny zrající sýry prozrávají postupně v průběhu celé své trvanlivosti. Přestože jsme současnou recepturu Hermelínu vyladili tak, aby byl sýr měkký už v době, kdy ho dodáváme do obchodů, doporučujeme vám najít svou vlastní míru prozrálosti sýra, jak ho máte nejdraději. Můžete přitom vycházet z data minimlní trvanlivosti uvedené na obalu.
Zbývají 3 týdny a více do konce trvanlivosti: Sýr je ještě poměrně čerstvý, což se může projevit v mírně nakyslé chuti a typickém mléčném aromatu. Textura sýru je měkká, ale pevná.
Zbývají 2-3 týdny do konce trvanlivosti = sýr je v optimu: Sýr je krásně měkký a vláčný, má vyváženě slanou chuť a v jeho aroma se postupně rozvíjí vůně lesního podhoubí.
Zbývá přibližně týden do konce trvanlivosti: Sýr je velmi měkký až roztékavý, chuť i aroma se stávají výraznější.
Tip pro vás
Před konzumací nechte sýr asi 15 minut při pokojové teplotě. Sýr ožije, zvýrazní se jeho vůně a chuť.
- Skladovací podmínky
- Uchovejte při teplotě od +2 °C do +8 °C.
- Název a adresa výrobce
- SAVENCIA Fromage & Dairy Czech Republic, a.s., Vyskočilova 1481/4, Praha 140 00
Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 21 dní
Aktuálně evidovaná trvanlivost produktu: 21 dní
- Složení
- Mléko, smetana, jedlá sůl, mléčné kultury, Penicillium candidum, Lactobacillus bulgaricus.
Výživové hodnoty (na 100 g) | Hodnota |
---|---|
Energetická hodnota | 1000 kJ |
Energetická hodnota | 240 kcal |
Tuky | 17 g |
Z toho nasycené mastné kyseliny | 12 g |
Sacharidy | 0.8 g |
Z toho cukry | 0.5 g |
Bílkoviny | 21 g |
Sůl | 1.7 g |
Alergeny | Hodnota |
---|---|
Mléko | Ano |
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.