Král Sýrů Hermelín provensálské bylinky
- Popis produktu
Hermelín Provensálské bylinky
Kombinace příjemné chuti bylinek a krémovosti sýru samotného.
Vyzrálost
Více než 20 dní do data spotřeby: sýr je svěží a pevnější
10–20 dní do data spotřeby: sýr je ideálně vyzrálý a krémový
Méně než 10 dní do data spotřeby: sýr má výraznější chuť a vůni
Párování
S vínem: plné, ovocně-kořeněné červené víno – ideálně z Jižní Rhóny (Grenache, Mourvedre), Grenache – Syrah – Mourvedre (GSM) 2014, La Villette
Výborně chutná s praženými mandlemi a sušenými švestkami.
O značce
Hermelín – originální český sýr s ušlechtilou bílou plísní spatřil tmu sklepů před více než 90 lety v Přibyslavi, v srdci Vysočiny. Seznamte se s Králem sýrů!
Historie českého hermelínu se začala psát během 1. světové války, kdy se do Československa dostala francouzská pochoutka camembert. Kdo k nám tehdy přivezl její recepturu zůstává záhadou. Jisté je však to, že se čeští mlékaři a sýraři na Přibyslavsku rozhodli tuto delikatesu s bílou plísní na povrchu, vyrobit také. Založili proto roku 1923 v Hesově mlékařské družstvo Pribina, které začalo vyrábět Přibyslavský camembert.
Silně aromatický camembert však bylo třeba přizpůsobit chuti českých labužníků. Hesovští sýraři přišli s vlastní úpravou původní receptury. Začali používat pasterované mléko a jiný druh plísně, díky které sýr při zrání získává příjemné žampionové aroma a krémově lahodnou chuť. Pro svůj produkt také v roce 1946 nechali patentovat vlastní název – Hermelín. Novému sýru se skvěle dařilo a postupně se začal prodávat v celém Československu.
V devadesátých letech dvacátého století procházela česká společnost významnými změnami, které se promítly i do sýrařského prostředí. Majitelem závodu Pribina se v roce 1993 stal uznávaný francouzský sýrařský odborník Jean-Noël Bongrain. A právě v tomto roce se také hesovský hermelín začal prodávat pod značkou Král Sýrů, která vyjadřuje jeho prémiovou kvalitu.
Příběh úspěchu značky Král sýrů se píše již více než 90 let a stále nekončí. Dnes je Král Sýrů vnímaný jako delikatesa, jejíž krémová chuť a konzistence se skvěle hodí k vybraným druhům ušlechtilých vín.
Tématu párování sýru a vína se Král sýrů intenzivně věnuje, a otevírá tak českým gurmetům stále nové a nové možnosti.
- Skladovací podmínky
- Uchovejte při teplotě od+4 do +8°C.
- Název a adresa výrobce
- SAVENCIA Fromage & Dairy Czech Republic, a.s., Vyskočilova 1481/4, Praha 140 00
Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 9 dní
Aktuálně evidovaná trvanlivost produktu: 9 dní
- Složení
Mléko, směs provensálského koření 2% (ionizováno), sůl, mlékařské kultury, Penicillium candidum.
Výživové hodnoty (na 100 g) | Hodnota |
---|---|
Energetická hodnota | 1331 kJ |
Energetická hodnota | 318 kcal |
Tuky | 27 g |
Z toho nasycené mastné kyseliny | 19 g |
Sacharidy | 2.5 g |
Z toho cukry | 0.5 g |
Bílkoviny | 17 g |
Sůl | 1.6 g |
Alergeny | Hodnota |
---|---|
Mléko | Ano |
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.