Používáte zastaralou verzi internetového prohlížeče. Některé funkce webu nemusí být plně dostupné. Doporučujeme provést aktualizaci vašeho prohlížeče.

Vitana Hořčičné semínko celé

28 g
Běžná cena
22,90 Kč 817,86 Kč/kg

Související varianty v Multikupu

Vitana Paprika sladká mletá
Běžná cena
22,90 Kč
995,65 Kč/kg
Vitana Pepř černý mletý
Běžná cena
22,90 Kč
1 272,22 Kč/kg
Vitana Perníkové koření
Běžná cena
26,90 Kč
1 169,57 Kč/kg

Značka: Vitana

Země původu:
Česká republika
Popis produktu

Velká žlutá semena hořčice se vyznačují počáteční nasládlou chutí a mírnou palčivostí. Celá semena hořčice se používají při konzervaci zeleniny, okurek, zelí, červené řepy či hub v kyselém nálevu. Sušená hořčice je vhodná do polévek a dušených pokrmů, k přípravě marinád, kořenění minutek a při konzervaci ryb. Je také součástí mnoha kořenicích směsí. Výrazná chuť a ostré aroma se ještě více uvolní po rozdrcení semínek.

POPIS ROSTLINY

Semínka jsou plody získané z hořčice seté, z čeledi brukvovitých. Pěstují se tři hlavní druhy hořčice, a to hořčice bílá (Sinapis alba nebo Brassica alba), hořčice černá (Brassica nigra) a hořčice hnědá (Brassica juncea). Rostlina obvykle dosahuje výšky 1,2 m až 2 m a má žluté květy. Rostlina má kulatá semena o velikosti v průměru asi 1 až 2,5 mm. Hořčice se dobře pěstují. Vzkvétají na mnoha různých typech půdy, netrpí chorobami a extrémní počasí zvládají celkem bez vážných následků. Typická žlutá barva dochucovadla hořčice nepochází z hořčičných semínek, ale ze zářivě barevné kurkumy, která se přidává, aby dodala hořčici zlatou barvu.

Hořčičné semínko je populární koření původem z jižní Evropy a západní Asie. Vyskytuje se v mírném klimatickém pásmu. Mezi oblasti, které produkují největší množství hořčičných semínek, patří Maďarsko, Velká Británie, Indie, Kanada nebo Spojené státy.

POUŽITÍ V KUCHYNI

Hořčičná semínka jsou oblíbená v indické, středomořské nebo německé kuchyni. Celá semena hořčice se používají při konzervaci zeleniny, okurek, zelí, červené řepy či hub v kyselém nálevu. Po rozdrcení semínek se uvolní výrazná chuť a ostré aroma. Hořčičná pasta se používá do salátových zálivek, sendvičů nebo majonézy. S hořčičným olejem se můžete setkat v mnoha indických a pákistánských receptech. Po tepelné úpravě vynikne příjemná ostrost hořčičných semínek, kterou dochutíte okurky, hranolky, kari, pečená masa nebo zeleninu. Sušená hořčice je vhodná do polévek a dušených pokrmů, k přípravě marinád, kořenění minutek a při konzervaci ryb. Je také součástí mnoha kořenicích směsí. Osmažená semínka vypustí ořechovou vůni a hodí se například k polévce.

Skladovací podmínky
Skladujte v suchu.
Název a adresa výrobce
Orkla Foods Česko a Slovensko, Walterovo náměstí 329/3, 158 00 Praha 5 – Jinonice
Složení, alergeny a nutriční hodnoty
Složení
Hořčice bílá celá. Může obsahovat stopy sezamu, celeru, mléka, lepku, sóji.

Alergeny

Hořčice Ano

Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.

Kategorie, ve kterých se produkt nachází

1018892