Používáte zastaralou verzi internetového prohlížeče. Některé funkce webu nemusí být plně dostupné. Doporučujeme provést aktualizaci vašeho prohlížeče.

Dr. Oetker Želatina na vaječnou tlačenku a aspiky

20 g
Běžná cena
29,90 Kč 1 495,00 Kč/kg

Značka: Dr. Oetker

Země původu:
Slovenská republika
Popis produktu

Extra silná želatina je pevná a na řezu krásně hladká, nerozpadá se.

Příprava vaječné tlačenky, rosolů a aspiků

Množství použité tekutiny: vaječná tlačenka 3-4 polévkové lžíce, aspik a rosoly 0,5l.

Příprava: Obsah sáčku smícháme s odměřeným množstvím studené tekutiny dle použití (vody/nálevu/vývaru) a necháme asi 10 minut nabobnat. Za stálého míchání zahříváme (nevaříme) až do plného rozpuštění želatiny. V případě vaječné tlačenky želatinu okamžitě zamícháme do směsi na tlačenku. U aspiků a rosolů necháme želatinu mírně vychladnout a použijeme dle konkrétního receptu.

Tip: Při přípravě aspiků/rosolů obsah sáčku zalijeme 0,5 l horké vody z rychlovarné konvice (max. 80°C) a mícháme až do úplného rozpuštění želatiny.


TIP NA RECEPT

Velikonoční vaječná tlačenka

Přísady:

1 sklenice sterilovaná zelenina ve sladkokyselém nálevu (hmotnost 330 g)
1 balíček Želatina na vaječnou tlačenku Dr. Oetker
75 ml nálev po odkapání zeleniny
4 ks vejce vařená natvrdo
1 ks cibule menší
250 ml tatarská omáčka
1 zarovnaná KL sůl
0,5 KL pepř
1 PL ocet

Příprava

1. Na přípravu směsi necháme na sítku dobře odkapat zeleninu. Želatinu necháme podle návodu na obale nabobtnat v nálevu ze zeleniny. Zeleninu společně s vejci a cibulí nakrájíme na velmi malé kousky. Smícháme s tatarskou omáčkou, osolíme a opepříme. Přidáme nabobtnalou želatinu a dochutíme octem.

2. Tekutou směs nalijeme do formy vyložené potravinářskou fólií a necháme v chladničce minimálně 3 hodiny, nejlépe přes noc, ztuhnout.

3. Ztuhlou tlačenku vyklopíme, stáhneme fólii a krájíme. Podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem.

 

 

Skladovací podmínky
Skladujte v suchu.
Název a adresa výrobce
Dr. Oetker, spol. s r.o., Americká 2335, Kladno
Složení, alergeny a nutriční hodnoty
Složení

Jedlá vepřová želatina. Může obsahovat stopy mléka.

Výživové hodnoty (na 100 g)

Energetická hodnota 1513 kJ
Energetická hodnota 356 kcal
Tuky 0 g
Z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 0 g
Z toho cukry 0 g
Bílkoviny 89 g
Sůl 0.38 g

Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.

Kategorie, ve kterých se produkt nachází

1019498