Ponnath Bavorská grilovací klobása balení
Značka: Ponnath
- Země původu:
- Česká republika
- Popis produktu
Vůně a chuť Bavorské grilovací klobásy vynikne až po opečení na pánvi bez tuku a oleje, je výrazná, ostrá, pikantní s majoránkou.
Klobásy patří do uzenin, které se vyrábějí z mletého masa. Konzistence bývá obvykle tvrdá, neplatí však pravidlo, že čím tvrdí klobása tím lepší. Každá klobása by měla být trvanlivá. Rozhodně by měla vydržet déle než jakýkoliv párek. Na klobáskách si pochutnávali již Sumerové nebo Římané. O této potravině psal např. i Homér ve své Odyseji, dramatik Epicharmus nazval jednu ze svých divadelních her Klobása. V mnoha domácnostech se klobásy přidávají do různých druhů jídel např: Fazolová polévka s klobásou, Fazolový guláš s klobásou, Fazole s klobásou, Kapustnica s klobásou. Do počátku 90. let existovat potravinářský kodex, který stanovoval, že klobásy nesmí být složené z ničeho jiného než z masných výrobku, soli, koření, vody a vitaminů či minerálních látek.
- Skladovací podmínky
- teplota: 1 – 5°C; Skladovací podmínky: Chlazené
- Název a adresa výrobce
- Ponnath ŘEZNIČTÍ MISTŘI, s. r. o., Pražská 117, 342 01 Sušice, CZ 133
- Složení
- Vepřové maso 95 %, vepřové sádlo, jedlá sůl s jodem (jedlá sůl, jodičnan draselný), koření, dextróza, regulátor kyselosti: kyselina citronová, extrakty koření, skopové střevo. Maximální obsah tuku 35 %. Baleno v ochranné atmosféře
Výživové hodnoty (na 100 g) | Hodnota |
---|---|
Energetická hodnota | 1291 kJ |
Energetická hodnota | 312 kcal |
Tuky | 27.7 g |
Z toho nasycené mastné kyseliny | 11.3 g |
Sacharidy | 0.9 g |
Z toho cukry | 0.9 g |
Bílkoviny | 14.8 g |
Sůl | 2.13 g |
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.