Dr. Oetker Pařížský dort
Značka: Dr. Oetker
- Země původu:
- Česká republika
- Popis produktu
Jak již název napovídá, směs na pečení Dr. Oetker Pařížský dort, je skutečná lahůdka s francouzským šarmem!
Troufáme si říci, že to bude jeden z nejlepších dortů, jaké jste kdy ochutnali.
Příprava a použití
Přidejte vodu, olej, vejce a smetanu ke šlehání.
Balení obsahuje:
450 g směsi na vláčný korpus
100 g na lehký pařížský krém
K tomu přidáte:
Na korpus: 260 ml vody, 30 ml oleje, (3 polévkové lžíce), 1-2 vejce (velikosti M)
Na krém: 400-500 ml smetany ke šlehání
Všechny druhy trub před pečením dobře předehřejte!
Elektrická trouba: 150 °C 35-40 min.
Horkovzdušná trouba: 130 °C 35-40 min.
Plynová trouba: střední stupeň 35-40 min.
Při pečení respektujte zkušenosti s vlastní troubou!
Doporučujeme kulatou dortovou formu Ø 26 cm.
1. Příprava krému
Obsah sáčku se směsí na krém vysypeme do hrnce. Přilijeme smetanu ke šlehání, za stálého míchání přivedeme do varu a 1 minutu povaříme. Odstavíme z plotny, necháme trochu zchladnout, poté vložíme do chladničky a necháme minimálně 3 hodiny vychladnout. Nejlépe je nechat pařížskou smetanu vychladit přes noc.
2. Příprava korpusu
Obsah sáčku se směsí na korpus vysypeme do mísy, přidáme vodu, olej a 1 nebo 2 vejce. Těsto vymícháme vařečkou nebo metličkou dohladka. Hladké těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy, vložíme do trouby a pečeme. Čas a teplota pečení jsou uvedené v tabulce.
3. Dokončení dortu
Upečený korpus necháme vychladnout a poté jej jednou podélně překrojíme. Vychlazenou pařížskou smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dotuha. Polovinou pařížské šlehačky potřeme spodní díl korpusu, přikryjeme vrchním dílem korpusu a zbytkem šlehačky potřeme vrch a okraje dortu.
TIP:
Dort můžeme ozdobit strouhanou čokoládou nebo Zdobením Dr. Oetker. Do dortu můžeme také přidat na kolečka nakrájené banány, které poklademe na spodní korpus pod krém.
- Skladovací podmínky
- Skladujte v suchu.
- Název a adresa výrobce
- Dr.Oetker, spol. s.r.o., Americká 2335, Kladno 272 01, Česká republika.
- Složení
Pšeničná mouka, cukr, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, 7,0% čokoládové kousky (cukr, kakaová hmota, kakaové máslo, emulgátor (lecitiny), mléko), kypřicí látky (dihydrogedifosforečnan sodný, hydrogenuhličitan sodný), jedlá sůl, vláknina, aroma. Může obsahovat stopy lupinové mouky.
Výživové hodnoty (na 100 g) | Hodnota |
---|---|
Energetická hodnota | 1134 kJ |
Energetická hodnota | 272 kcal |
Tuky | 16.2 g |
Z toho nasycené mastné kyseliny | 11.6 g |
Sacharidy | 28.8 g |
Z toho cukry | 14 g |
Vláknina | 2 g |
Bílkoviny | 4.8 g |
Sůl | 0.27 g |
Alergeny | Hodnota |
---|---|
Lepek | Ano |
Mléko | Ano |
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.