Mušle Sv. Jakuba (Hřebenatka) vyloupané
- Země původu:
- Kanada
- Popis produktu
Hřebenatka labradorská zvaná také jako Mušle Sv. Jakuba patří asi k 20 komerčně využívaným druhům čeledi hřebenatkovitých, která čítá kolem 300 druhů. Má z nich největší hospodářský význam. Vyskytuje se v severozápadním Atlantiku od kanadského Labradoru po americkou Karolínu, velmi sporadický výskyt byl zjištěn ve Středozemním moři.
Tyto Mušle Sv. Jakuba mají certifikát udržitelného lovu s logem MSC.Produktová fotografie je pouze ilustrační.
Zajímavost o produktu:
Hřebenatky mají ze všech mušlí nejdekorativnější schránku a jsou si navzájem velmi podobné. Spodní plochu a vrchní vypouklou lasturu zdobí žebrování (na vrchní straně výraznější). U spojení obou mají tzv. ouška, jež jsou u této hřebenatky rovnoměrně tvarovaná. Vrchní strana je růžovočervená, spodní smetanová či bílá. Okrouhlá a hojně žebrovaná schrána dorůstá do velikosti až 25 cm.Tip:
Maso se vaří, smaží na másle nebo griluje, často bývá součástí omáček na těstoviny. Základem úspěchu je rychlá úprava, aby maso neztuhlo. Bez využití nezůstanou ani růžovočervené vrchní schránky, které se prodávají i samostatně. Dá se v nich zapékat (hřebenatky se v lastuře často gratinují) nebo je využít k servírování předkrmů.
- Skladovací podmínky
- Skladujte při teplotě: 0°C do 2°C, Rozmrazený produkt, znovu nezmrazovat!
- Název a adresa výrobce
- Open Seas B.V., SLIBBROEK 13A, HILVARENBEEK, 5081 AA
- Složení
Placopecten Magellanicus
Velikost: 10-20 ks / kg
Výživové hodnoty (na 100g) | Hodnota |
---|---|
Energetická hodnota | 202 kJ |
Energetická hodnota | 48 kcal |
Tuky | 0.4 g |
Z toho nasycené mastné kyseliny | 0.1 g |
Sacharidy | 1.7 g |
Z toho cukry | 0.5 g |
Bílkoviny | 10 g |
Sůl | 2.1 g |
Alergeny | Hodnota |
---|---|
Měkkýši | Ano |
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.