Pirinat BIO hovězí flank - pupek
Značka: Pirinat
- Země původu:
- Španělsko
- Narozeno:
- Španělsko
- Chov/Vykrmeno:
- Španělsko
- Poraženo:
- Španělsko
- Bouráno:
- Španělsko
Aktuální trvanlivost: 6 dní
- Popis produktu
Hovězí vyzrálý Flank steak z BIO chovu: libový a intenzivně „masový“ zážitek
Dopřejte si vyzrálé BIO hovězí maso z pupku plemen Black Angus, Charolais, Limousine či Brown Swiss. Pochází z pyrenejských pastvin a zraje minimálně 14 dní mokrou cestou, tj. v nepropustných vakuových sáčcích. Maso přitom získá intenzivnější chuť a křehčí texturu, ale neztratí tolik váhy jako při suchém zrání.
Flank steak je řez, který pochází ze spodní části břišního svalu a je pro něj charakteristický jeho plochý a pravidelný tvar, díky kterému se mu také přezdívá zrcátko. Je jako stvořený k opékání na grilu a v troubě. Maso krájíme zásadně proti vláknu, jinak bude na skus moc tuhé. Správně nakrájený Flank steak je křehký, šťavnatý, má výraznou masovou chuť a vůni a doslova se rozplývá na jazyku.
TIP NA PŘÍPRAVU
- Alespoň 30 minut před přípravou steak vyndejte z obalu a nechte odpočinout při pokojové teplotě.
- Maso potřete rostlinným olejem a vložte na rozpálenou suchou pánev, rozpálený gril nebo do předehřáté trouby.
- Opékejte z každé strany 2-3 minuty (úprava medium rare/ medium).
- Přendejte z pánve na talíř, osolte, opepřete a nechte cca 5 minut odpočinout pod alobalem nebo druhým talířem.
- Tipy, jak správně propéct steak, se dočtete na našem blogu.
Upozornění před otevřením
Typickým důsledkem mokrého zrání je silný zápach masa těsně po otevření balení. Žádnou paniku, je to normální. Maso stačí nechat na několik minut odvětrat a získá zpět výraznou červenou barvu i příjemnou masovou vůni.
- Vyrobeno pro
- Košík.cz, Evropská 11/2758, 160 00 Praha 6-Dejvice, Česká republika
- Skladovací podmínky
- Skladujte při teplotě 0-4°C.
Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 6 dní
Aktuálně evidovaná trvanlivost produktu: 6 dní
- Složení
Bio hovězí maso.
Výživové hodnoty (na 100 g) | Hodnota |
---|---|
Energetická hodnota | 778 kJ |
Energetická hodnota | 186 kcal |
Tuky | 7 g |
Z toho nasycené mastné kyseliny | 1.8 g |
Bílkoviny | 28 g |
Popis produktu | Hodnota |
---|---|
Způsob zrání masa | Mokrá cesta |
Doba zrání masa | 14 dní |
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.