Používáte zastaralou verzi internetového prohlížeče. Některé funkce webu nemusí být plně dostupné. Doporučujeme provést aktualizaci vašeho prohlížeče.

Pirinat BIO hovězí flank - pupek

cca 700 g
Běžná cena
384,93 Kč 549,90 Kč/kg

Značka: Pirinat

Země původu:
Španělsko
Narozeno:
Španělsko
Chov/Vykrmeno:
Španělsko
Poraženo:
Španělsko
Bouráno:
Španělsko

Aktuální trvanlivost: 6 dní

Popis produktu

Hovězí vyzrálý Flank steak z BIO chovu: libový a intenzivně „masový“ zážitek 

Dopřejte si vyzrálé BIO hovězí maso z pupku plemen Black Angus, Charolais, Limousine či Brown Swiss. Pochází z pyrenejských pastvin a zraje minimálně 14 dní mokrou cestou, tj. v nepropustných vakuových sáčcích. Maso přitom získá intenzivnější chuť a křehčí texturu, ale neztratí tolik váhy jako při suchém zrání. 

Flank steak je řez, který pochází ze spodní části břišního svalu a je pro něj charakteristický jeho plochý a pravidelný tvar, díky kterému se mu také přezdívá zrcátko. Je jako stvořený k opékání na grilu a v troubě. Maso krájíme zásadně proti vláknu, jinak bude na skus moc tuhé. Správně nakrájený Flank steak je křehký, šťavnatý, má výraznou masovou chuť a vůni a doslova se rozplývá na jazyku.  

 

 

TIP NA PŘÍPRAVU

  1. Alespoň 30 minut před přípravou steak vyndejte z obalu a nechte odpočinout při pokojové teplotě.
  2. Maso potřete rostlinným olejem a vložte na rozpálenou suchou pánev, rozpálený gril nebo do předehřáté trouby.
  3. Opékejte z každé strany 2-3 minuty (úprava medium rare/ medium).
  4. Přendejte z pánve na talíř, osolte, opepřete a nechte cca 5 minut odpočinout pod alobalem nebo druhým talířem.
  5. Tipy, jak správně propéct steak, se dočtete na našem blogu.

     

Upozornění před otevřením 

Typickým důsledkem mokrého zrání je silný zápach masa těsně po otevření balení. Žádnou paniku, je to normální. Maso stačí nechat na několik minut odvětrat a získá zpět výraznou červenou barvu i příjemnou masovou vůni. 

 

 

 

 

Vyrobeno pro
Košík.cz, Evropská 11/2758, 160 00 Praha 6-Dejvice, Česká republika
Skladovací podmínky
Skladujte při teplotě 0-4°C.
Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 6 dní

Aktuálně evidovaná trvanlivost produktu: 6 dní

Složení, alergeny a nutriční hodnoty
Složení

Bio hovězí maso.

Výživové hodnoty (na 100 g)

Energetická hodnota 778 kJ
Energetická hodnota 186 kcal
Tuky 7 g
Z toho nasycené mastné kyseliny 1.8 g
Bílkoviny 28 g

Popis produktu

Způsob zrání masa Mokrá cesta
Doba zrání masa 14 dní

Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.

Kategorie, ve kterých se produkt nachází

1046939