Masozluky BIO Jehněčí plec bez kosti
Značka: Masozluky
- Země původu:
- Česká republika
- Chov/Vykrmeno:
- Česká republika
- Poraženo:
- Česká republika
Aktuální trvanlivost: 15 dní
- Popis produktu
Jehněčí maso v BIO kvalitě, Grass Fed (100% krmeno trávou), vyzrálé 5 dní, ručně zpracované.
Jehněčí plec je vlastně přední noha od kolínka nahoru. Plec je plná kolagenu, a proto je vždy šťavnatá a chutná. Tato partie je vhodná především na pomalé pečení a dlouhé dušení.
Jehněčí plec bez kosti se hodí především na ragů, dušení a různé úpravy mletého masa, které můžete libovolně dále dochucovat a míchat třeba s jinými druhy mletých mas. Na Balkánu (Srbsko, Bosna) je jehněčí jedním ze čtyř druhů mas, které tvoří legendární pochoutku z grilu - pljeskavicu. Ve vhodných kombinacích (např. s řeckým jogurtem, citrusy a čerstvou mátou) jsou z jehněčího mletého excelentní neokoukané hamburgery.
Převážně v arabské, indické nebo řecké kuchyni se z jehněčí plece dělá mleté (kebab, musaka, kofta), v Anglii a Skotsku potom tradiční slaný „koláč” Shepherd’s pie.
Wellfare chov = v souladu s přírodou
Rudimovské ovečky se celoročně pasou v podhorských oblastech Bílých Karpat, kde profitují z pestré skladby druhově bohatých luk. Toto vydatné přírodní menu se projevuje na kvalitě našeho jehněčího masa, které je certifikované jako BIO.
Jateční doba je u jehňat od čtyř do dvanácti měsíců věku. Mladé jehněčí nemá téměř žádné nežádoucí blány ani tuk, není třeba z něj cokoliv odřezávat. Na farmě jehněčí maso před bouráním a expedicí vyvěsí po dobu 6 dnů. Takto zraje a dostává se do ideální formy.
Ovce z Farmy Rudimov jsou anglického plemene Romney Marsh, původně vyšlechtěné v hrabství Kent. V současnosti je toto kombinované vlnařsko-masné plemeno nejhojnějším plemenem na Novém Zélandu a tedy i na celém světě. V plemenitbě Romney patří Farma Rudimov v Čechách a na Moravě k nejlepším chovatelům.
O Farmě Rudimov
V malebném podhůří Bílých Karpat působí naše rodinná ekologická Farma Rudimov již od roku 2003. Zaměřili jsme se na chov ovcí plemene Romney Marsh a hovězího dobytka plemene Aberdeen Angus. Zvířata se celoročně pasou na loukách a jsou chována v souladu s jejich přirozenými potřebami (tzv. wellfare). Zároveň tak také pomáhají s nenásilnou údržbou této krásné, chráněné krajiny.
Abychom pohlídali a mohli Vám zaručit kvalitní zpracování našeho masa, vybudovali jsme roku 2014 certifikovanou bourárnu a zpracovnu Masozluky.cz. Maso z chovaných zvířat se u nás ručně bourá a dále zpracovává. Vybrané kousky dobytka po šetrné porážce zrají metodou Dry Aging (staření masa metodou suchého zrání). Získávají tak neopakovatelnou křehkost a opravdu plnou chuť. V celém provozu je zachována ruční výroba s individuálním přístupem jak k surovině, tak k požadavkům zákazníka.
Garantujeme Vám dodržování nejvyšších možných standardů v celém provozu, od narození zvířete až po kvalitní vyzrání a zpracování masa, to vše v BIO kvalitě.
- Návod k přípravě
- Jehněčí plec je plná kolagenu, a proto je vždy šťavnatá a chutná. Tato partie je vhodná především na pomalé pečení a dlouhé dušení. Pokud má zhora plecko souvislé tukové krytí, je dobré ho nařezat na mřížku (nezajeďte ale čepelí nože do svaloviny). Tenká vrstva krytí rozhodně není na závadu, bude naopak skvělým nositelem chuti a zároveň „deklem“ a ochranou proti vysoušení. Jehněčí plec bez kosti se hodí především na ragů, dušení a různé úpravy mletého masa. Ty můžete dále libovolně dochucovat a míchat třeba s jinými druhy mletiny. Na Balkáně (Srbsko, Bosna) je jehněčí jedním ze čtyř druhů mas, které tvoří legendární pochoutku z grilu, pljeskavicu. Ve vhodných kombinacích, např. s řeckým jogurtem, citrusy a čerstvou mátou, jsou z jehněčího mletého excelentní, pro nás netradiční hamburgery.
- Skladovací podmínky
- Skladujte při teplotě 0-5°C.
- Název a adresa výrobce
- Farma Rudimov s.r.o., Rudimov 105, 763 21 Slavičín
Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 15 dní
Aktuálně evidovaná trvanlivost produktu: 15 dní
- Složení
Jehněčí maso. Vakuově balené.
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.