ALNATURA BIO Cukr želírovací z třtinového cukru 2:1
Značka: ALNATURA
- Země původu:
- Německo
- Popis produktu
- Pro všechny milovníky domácí výroby! Želírovací cukr Alnatura je vyrobený ze dvou složek a to z organického třtinového cukru a pektinu. Poskytuje jemnou sladkost a správnou konzistenci pro domácí ovocné džemy, želé atd. Jedno balení vystačí na 1 kg ovoce nebo 750 ml šťávy.
- BIO kvalita
- na ovocný džem, želé v poměru 2:1 (1 kg ovoce na 500 g cukru)
O výrobci
Německá společnost Alnatura působí v oblasti distribuce potravin s důrazem na udržitelnost a ekologii od roku 1984. Sídlem se nachází v německém Darmstadtu a zakladatelem je Götz Rehn, který stojí v čele společnosti dodnes.
V roce 2003 proběhlo zahájení prodeje BIO produktů Alnatura v prodejnách Dohle. Mnoho produktů Alnatura nese pečeť ekologického sdružení, jako je Bioland, Demeter nebo Naturland. Tato trojice je pomyslným strážcem a garantem ekologického zemědělství.
Klíčové vlastnosti BIO řady Alnatura
- 100% organické ingredience
- přísady podle směrnic Bioland , Demeter a Naturland
- méně je často více: zejména pro sůl a cukr - mnoho produktů Alnatura má záměrně snížený obsah cukru
- vývoj produktů s externími odborníky
- co nejkratší seznamy ingrediencí - vyhnutí se přísadám kdekoli je to možné
- do sklenice, sáčku jde jen to, co je opravdu nutné
Udržitelnost je nezbytnou součástí firemní kultury a filozofie Alnatura. Jedná se o nejdůležitější pilíř, který je postaven z respektu a úcty k životnímu prostředí. Chápání udržitelnosti společnost zobrazuje jako lemniscate = znamení nekonečna, protože všechno je propojeno a má na sebe vliv.
Alnatura se řídí heslem “smysluplné pro lidi i planetu”. Rozmanitá příroda a udržitelné zemědělství jsou základem veškerého života. Na pozadí klimatických změn a milionů ohrožených druhů zvířat a rostlin je tato vize pro ekosystém důležitější než kdy dříve.
A právě proto je klíčové, aby místo čistě ekonomických zájmů byli do středu našich myšlenek a činů postavený člověk a udržitelná společnost.
- Návod k přípravě
- 1. 1 kg zralého ovoce očistíme, nakrájíme najemno nebo rozmixujeme. Ovoce smícháme s 1 balením želírovacího cukru (500 g) a citronovou šťávou a za stálého míchání přivedeme k varu. Směs necháme alespoň tři minuty provařit. 2. Zkouška želírování: lžíci vařené směsi dáme na talíř a necháme vychladnout. Pokud je vzorek po vychladnutí tuhý a má požadovanou konzistenci, je hotovo. Pokud není podle preferencí, je třeba směs ještě několik minut povařit. 3. Když jste s konzistencí spokojení, nalijte horkou hmotu do vyvařených sklenic, zašroubujte a položte dnem vzhůru na víčko na 5 minut.
- Skladovací podmínky
- Uchovávejte prosím v suchu a těsně uzavřené.
- Název a adresa výrobce
- Alnatura Produktions- und Handels GmbH, Mahatma Ghandi-Str. 7. 64295 Darmstadt, Germany
- Složení
Surový třtinový cukr 97,4%, stabilizační činidlo: pektin. Z organického zemědělství. LEPEK, podzemnice olejná (ARAŠÍDY), SÓJOVÉ boby, SKOŘÁPKOVÉ plody, SEZAM.
Výživové hodnoty (na 100 g) | Hodnota |
---|---|
Energetická hodnota | 1646 kJ |
Energetická hodnota | 387 kcal |
Tuky | 0.5 g |
Z toho nasycené mastné kyseliny | 0.1 g |
Sacharidy | 96 g |
Z toho cukry | 96 g |
Bílkoviny | 0.5 g |
Sůl | 0.07 g |
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.