Authentic Hovězí veverky
Značka: Authentic
- Země původu:
- Česká republika
- Narozeno:
- Česká republika
- Chov/Vykrmeno:
- Česká republika
- Poraženo:
- Česká republika
- Bouráno:
- Česká republika
Aktuální trvanlivost: 6 dní
- Popis produktu
Česká hovězí veverka: maso tak dobré, že si ho řezník nechává pro sebe.
Delikatesní kousek masa poblíž bránice. Občas se jí říká i řeznická panenka, protože si ji řezníci dříve nechávali pro sebe. Není divu – jde o nejkřehčí a nejchutnější kousek masa hned po panenské svíčkové.
Jelikož je veverka v blízkosti jater, nabízí nezvykle prokrvené, voňavé a chuťově výrazné maso. Kříží výrazně šťavnatý šmak rib-eye steaků s křehkou konzistencí svíčkové panenky. Steaku z hovězí veverky se přezdívá „hanger steak“ a právě steaková příprava veverce sluší nejvíc.
TIP NA PŘÍPRAVU
Steaky alespoň 30 minut před tepelnou vyndejte z obalu a nechte odpočinout při pokojové teplotě. Maso potřete rostlinným olejem a vložte na rozpálenou suchou pánev, opékejte z každé strany 2-3 minuty (úprava medium rare/ medium). Přendejte z pánve na talíř, osolte, opepřete a nechte cca 5 minut odpočinout pod alobalem nebo druhým talířem.
Tipy, jak správně propéct steak, se dočtete na našem blogu.
České maso Authentic od Brejchy: řeznická kvalita, která myslí na přírodu
Máte rádi maso hezky česky? Rozmazlete chuťové pohárky hovězím a vepřovým, které zpracovala legendární rodinná firma Petra Brejchy. Na začátku jeho příběhu bylo nadšení pro řemeslo a podporu regionálních farmářů. Maso proto vozí pouze z ověřených českých chovů, max. ze vzdálenosti 100 km.
Dnes provozuje jeden ze tří největších provozů na zpracování hovězího v ČR, který operuje dle zásad wellfare. Zvířata tu před porážkou mají dvojnásobnou velikost stájí než stanovuje wellfare se systémem jednosměrného nahánění.
Brejchovy priority? Nejpřísnější hygienické standardy s minimálním dopadem na životní prostředí. Recyklují zbytkové teplo pro další využití, s pomocí unikátních technologií společnosti Ecolab šetří teplou vodu a navíc kladou důraz na zpracování všech produktů výroby – namísto vyhazování zbytků je předávají k využití v sektoru krmiva pro mazlíčky.
Maso od pana Brejchy je následně stařené, porcované a balené ve společnosti Aspius v Mníšku pod Brdy, jejichž závod byl oceněn hodnocením „high level“ v rámci certifikace IFS (International Foods Standards) a je jedním z nejmodernějším u nás.
- Vyrobeno pro
- Košík.cz, Evropská 11/2758, 160 00 Praha 6-Dejvice, Česká republika
- Skladovací podmínky
- Skladujte v suchu při teplotě 0-4°C.
Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 6 dní
Aktuálně evidovaná trvanlivost produktu: 6 dní
- Složení
Hovězí maso.
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.