Cibule červená BIO balení
- Země původu:
- Nizozemsko
- Popis produktu
Cibule červená BIO
Kalibr: 40 - 60 mm
O PRODUKTU
Cibule kuchyňská je cibulová zelenina, nazvaná podle konzumní části, tedy cibule - mezi kterou patří i pažitka, česnek nebo pórek. Tvar a velikost cibule je značně variabilní, od diskovité až po protáhle vejcovitou. Vnější šupiny cibule jsou blanité, různě zbarvené (bílé, žluté, fialové, hnědé). Plodem je tobolka. Tato červená cibule má jemně nasládlejší chuť a červenofialový povrch.
Používá se oloupaná od vrchních uschlých vrstev. Cibule je jednou ze základních surovin používaných při vaření. Lze ji použít jako zeleninu i jako koření. Červená cibule se hodí (nejen kvůli svému vzhledu) i do salátů. Lze však z ní vytvořit marmelády, čatní, polévky nebo jí udělat na grilu. Výborně také doplňuje sladší jídla, která vhodně chuťově zvýrazní.
ZAJÍMAVOST
Známá moudrost: „Člověk spíše může vařit bez ohně než bez cibule“.
- Skladovací podmínky
- Cibule potřebují sucho a tmu, ideální je pro ně vyšší teplota - kolem +10 °C.
- Složení
Cibule červená BIO.
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.