Cibule kuchyňská žlutá 2 kg síť
- Země původu:
- Německo
- Popis produktu
Cibule kuchyňská žlutá, síť
Kalibr: 40 - 60mm
O PRODUKTU
Cibule kuchyňská je cibulová zelenina, nazvaná podle konzumní části, tedy cibule - mezi kterou patří i pažitka, česnek nebo pórek. Tvar a velikost cibule je značně variabilní, od diskovité až po protáhle vejcovitou. Vnější šupiny cibule jsou blanité, různě zbarvené (bílé, žluté, fialové, hnědé). Plodem je tobolka. Žlutá cibule mívá obvykle hnědou slupku. Žlutá cibule má výraznější vůni a chuť a před konzumací se doporučuje uvařit.
Receptů s cibulí je mnoho. Znáte třeba recept na pikantní svačinku nebo křupavý předkrm: Oloupanou cibuli bez odkrojených kořínku ostrým nožem dělíme na čtvrtiny, pak na osminy a nakonec na šestnáctiny (nesmí se rozkrojit kořen). Poté cibuli rozvineme do květu. Cibulový květ ve vroucí vodě ponoříme na minutu, poté hned v ledové vodě zchladíme a necháme okapat. Po okapání ponoříme do rozšlehaného vejce s mlékem tak, aby vejce zateklo do všech zářezů, poté důkladně zasypeme mouku se solí a kořením (oregáno, kmín, sladké mletá paprika, chilli) - postup opakovat. Nakonec ve velkém hrnci v oleji osmažíme do zlatova (kořínkem vzhůru, cibule by měla plavat v hrnci) cca 10 min. Poté necháme odkapat od tuku a podáváme s oblíbeným dipem.
- Skladovací podmínky
- Skladujte v suchu a tmě při teplotě od +8°C do +12°C.Cibuloviny neskladujte vedle banánů a citrusů, převzaly by navzájem "cibulový a citrusový" pach. Cibule (a česnek) se nedoporučuje skladovat vedle brambor. Cibule uskladněná vedle rajčat může ztrácet na pálivosti.
- Složení
Cibule kuchyňská žlutá.
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.