Hradecká pekárna Dr. Popov Colorado chléb
- Popis produktu
Chléb pšenično-žitný s vysokým obsahem vlákniny.
Co je vláknina psyllium?
Psyllium je rozpustná vláknina, která vzniká vyčištěním obalů semen jitrocele indického (Plantago ovata husk). Jitrocel indický (Plantago ovata) je rostlina s nenápadnými květy a krátkými listy, které jsou porostlé jemným chmýřím. Roste hlavně v Indii, kde je surovina nejkvalitnější. Právě odsud ho pro vás dováží Dr. Popov v nejvyšší možné čistotě (98 %). Z rostliny se využívá hlavně osemení, tedy vyčištěné obaly semen, protože jsou nejbohatší na rozpustnou vlákninu.
Psyllium je dnes natolik populární, že pro vás připravujeme výborný chléb s jeho obsahem (Psyllium chléb Dr. Popova). Tento chléb má vysokou nutriční hodnotu, je chutný, vhodný ke každodenní konzumaci.
Výrobce
Česká pekařská s.r.o., Češovská 1750/10, 193 00 Praha 9
- Skladovací podmínky
- Skladujte v suchu při teplotě do 25°C.
Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 20 dní
Aktuálně evidovaná trvanlivost produktu: 19 dní
- Složení
Pšeničná mouka, žitná mouka, vařené zrno žita 30.54% ( žito, slunečnice, len), pitná voda, droždí, jedlá sůl, vláknina psyllium 1.3%, zlepšující přípravek (pšeničná mouka, ječná sladová moučka, bramborová vláknina, cukr, emulgátory: stearoyllaktylát sodný a mono-a diglyceridy mastných kyselin, směs enzymů: hydrolázy, antioxidant: kyselina askorbová), konzervant: kyselina sorbová. Může obsahovat stopy alergenu sezamu, vajec, mléka, lupiny a sóji.
Výživové hodnoty (na 100 g) | Hodnota |
---|---|
Energetická hodnota | 1212 kJ |
Tuky | 5.5 g |
Z toho nasycené mastné kyseliny | 0.9 g |
Sacharidy | 49.5 g |
Z toho cukry | 2.2 g |
Vláknina | 10.5 g |
Sůl | 1.7 g |
Alergeny | Hodnota |
---|---|
Lepek | Ano |
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.