Používáte zastaralou verzi internetového prohlížeče. Některé funkce webu nemusí být plně dostupné. Doporučujeme provést aktualizaci vašeho prohlížeče.

Dip z pečených paprik

Dip z pečených paprik

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 ks Paprika červená (cca 290g)
20 g Fragata Krájené Jalapeňos 220g
3 ks Kaiser Franz Josef Sušená rajčata v rostlinném oleji 190g
1 stroužek Česnek (cca 90g)
1 ks Cibulka lahůdková svazek
1 ks Citrón (cca 90g)
1 lžíce Ballester Extra panenský olivový olej 500ml
2 g Kotányi Mlýnek Mořská sůl s jodem 92g
2 g Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g

Postup přípravy

1. Papriky ugrilujeme a zbavíme slupky

Troubu rozehřejeme na 250 °C program grilování. Papriky vložíme pod gril a pečeme ze všech stran do zčernání slupky. Po vyndání z trouby přikryjeme horké papriky utěrkou, aby se zapařily, bude se nám lépe sundávat slupka. Následně papriky zbavíme slupky a jádřince. Takto připravené papriky vložíme do stolního mixéru.

2. Mixujeme vše dohromady

K paprikám přidáme nakládané jalapeňos, sušená rajčata, stroužek česneku, ½ jarní cibulky ( spodní část ), šťávu z ½ citrónu, olivový olej, osolíme, opepříme a na hrubo rozmixujte.

3. Jalapenos podle naší chuti

Dochutíme solí a pepřem. Pokud chceme pálivější, přidáme více jalapeňos.

Nakupte potřebné ingredience

Paprika červená (cca 290g) (2 ks)

Fragata Krájené Jalapeňos 220g (20 g)

Kaiser Franz Josef Sušená rajčata v rostlinném oleji 190g (3 ks)

Česnek (cca 90g) (1 stroužek)

Cibulka lahůdková svazek (1 ks)

Citrón (cca 90g) (1 ks)

Ballester Extra panenský olivový olej 500ml (1 lžíce)

Kotányi Mlýnek Mořská sůl s jodem 92g (2 g)

Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g (2 g)