Do hodinky
1 porce
Brambory i se slupkou dobře omyjeme a dáme vařit do změknutí v osolené vodě.
Z olivového oleje, citrónové šťávy, medu, soli a pepře uděláme zálivku.
Menší rendlík naplníme vodou a osolíme. Přivedeme k varu a jakmile začne voda vřít, přidáme vejce a vaříme 6 a půl minut, aby žloutek byl stále tekutý. Po uvaření zbavíme slupky.
Do větší servírovací mísy si připravíme salátové listy, jarní cibulku nakrájíme na plátky a přidáme k salátu. Zelený chřest zprudka opečeme na pánvi, osolíme a opepříme. Poté ho nakrájíme na 2 až 3 kusy a přidáme k salátu.
Hotové brambory zcedíme a zalijeme polovinou připravené zálivky, popřípadě dosolíme, jestli jsou málo slané. Druhou polovinu zálivky použijeme na připravený salát a vše spolu dobře promícháme. K salátu přidáme uvařené brambory, rozpůlené vejce a vše zasypeme řeřichou.