Bramborový salát s chřestem

Bramborový salát s chřestem

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

500 g Brambory konzumní pozdní volné (cca 500g)
300 g Chřest zelený 450g
1 ks Cibulka lahůdková svazek
50 g Salát Mesclun 125g
2 ks Jeřábek & Vodrážka Farmářská vejce z podestýlky L 6ks
1 lžíce Řeřicha čerstvá vanička
2 g Kotányi Mlýnek Mořská sůl s jodem 92g
2 g Kotányi Pepř černý mletý 20g
50 ml Ballester Extra panenský olivový olej 500ml
1 ks Citrón (cca 90g)
1 lžíce Medokomerc Med luční 250g

Postup přípravy

1. Brambory vaříme ve slupce

Brambory i se slupkou dobře omyjeme a dáme vařit do změknutí v osolené vodě.

2. Zamícháme zálivku na salát

Z olivového oleje, citrónové šťávy, medu, soli a pepře uděláme zálivku.

3. Vejce vaříme akorát

Menší rendlík naplníme vodou a osolíme. Přivedeme k varu a jakmile začne voda vřít, přidáme vejce a vaříme 6 a půl minut, aby žloutek byl stále tekutý. Po uvaření zbavíme slupky.

4. Chřest opečeme na pánvi

Do větší servírovací mísy si připravíme salátové listy, jarní cibulku nakrájíme na plátky a přidáme k salátu. Zelený chřest zprudka opečeme na pánvi, osolíme a opepříme. Poté ho nakrájíme na 2 až 3 kusy a přidáme k salátu.

5. Nakonec posypeme řeřichou

Hotové brambory zcedíme a zalijeme polovinou připravené zálivky, popřípadě dosolíme, jestli jsou málo slané. Druhou polovinu zálivky použijeme na připravený salát a vše spolu dobře promícháme. K salátu přidáme uvařené brambory, rozpůlené vejce a vše zasypeme řeřichou.

Nakupte potřebné ingredience

Brambory konzumní pozdní volné (cca 500g) (500 g)

Chřest zelený 450g (300 g)

Cibulka lahůdková svazek (1 ks)

Salát Mesclun 125g (50 g)

Jeřábek & Vodrážka Farmářská vejce z podestýlky L 6ks (2 ks)

Řeřicha čerstvá vanička (1 lžíce)

Kotányi Mlýnek Mořská sůl s jodem 92g (2 g)

Kotányi Pepř černý mletý 20g (2 g)

Ballester Extra panenský olivový olej 500ml (50 ml)

Citrón (cca 90g) (1 ks)

Medokomerc Med luční 250g (1 lžíce)