Používáte zastaralou verzi internetového prohlížeče. Některé funkce webu nemusí být plně dostupné. Doporučujeme provést aktualizaci vašeho prohlížeče.

Košík na grilu - Vepřový T-bone steak s dušenou cibulí na černém pivu

Košík na grilu - Vepřový T-bone steak s dušenou cibulí na černém pivu

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

250 g T-Bone steak
2 lžíce Olivový olej
4 lžíce Máslo
4 lžíce Černé pivo
2 ks Cibule
2 stroužky Česnek
1 lžíce Třtinový cukr
3 lžíce Tymián

Postup přípravy

1. Nejprve cibuli, ať pak maso nečeká

Nakrájíme si cibuli na plátky. Pánev si nahřejeme na grilu, rozpustíme v ní máslo, přidáme cibuli a necháme opékat. Jakmile je cibule poloměkká, přidáme česnek a pak přisypeme cukr.

2. Jdeme na pivo

Jakmile se nám cukr rozpustí, zastříkneme všechno jemně černým pivem. Dodá cibuli správný šmak a není tak hořké jako pivo světlé. Odvaříme přebytečnou tekutinu a sundáme z grilu. Osolíme, opepříme a nakonec přidáme nasekaný tymián.

3. Konečně kotleta

Nejprve si pořádně rozpálíme gril, aby se maso pěkně opeklo. Nebojte se toho a rozpalte to, alespoň na 250 stupňů – ať už pečete na plynu nebo na uhlí. Maso potřeme olejem, osolíme, opepříme a vložíme na rošt.

4. Grilujeme, šéfe

Opékáme dozlatova z každé strany – vždycky přibližně 4 minuty, podle výšky masa. Hotový T-bone dáme na pekáček nebo na talíř. Osolíme, opepříme a zakapeme pořádně olivovým olejem. Necháme chvilku odpočívat, aby se maso uvolnilo.

5. Jde se jíst

Servírujeme spolu s připravenou cibulí, ozdobené tymiánem. Sice vám nemůžeme radit, čím to všechno zapít, ale sami rozhodně dáváme přednost jednomu orosenému pivku.

Nakupte potřebné ingredience

T-Bone steak (250 g)

Olivový olej (2 lžíce)

Máslo (4 lžíce)

Černé pivo (4 lžíce)

Cibule (2 ks)

Česnek (2 stroužky)

Třtinový cukr (1 lžíce)

Tymián (3 lžíce)