Do půl hodinky
1 porce
Nakrájíme si cibuli na plátky. Pánev si nahřejeme na grilu, rozpustíme v ní máslo, přidáme cibuli a necháme opékat. Jakmile je cibule poloměkká, přidáme česnek a pak přisypeme cukr.
Jakmile se nám cukr rozpustí, zastříkneme všechno jemně černým pivem. Dodá cibuli správný šmak a není tak hořké jako pivo světlé. Odvaříme přebytečnou tekutinu a sundáme z grilu. Osolíme, opepříme a nakonec přidáme nasekaný tymián.
Nejprve si pořádně rozpálíme gril, aby se maso pěkně opeklo. Nebojte se toho a rozpalte to, alespoň na 250 stupňů – ať už pečete na plynu nebo na uhlí. Maso potřeme olejem, osolíme, opepříme a vložíme na rošt.
Opékáme dozlatova z každé strany – vždycky přibližně 4 minuty, podle výšky masa. Hotový T-bone dáme na pekáček nebo na talíř. Osolíme, opepříme a zakapeme pořádně olivovým olejem. Necháme chvilku odpočívat, aby se maso uvolnilo.
Servírujeme spolu s připravenou cibulí, ozdobené tymiánem. Sice vám nemůžeme radit, čím to všechno zapít, ale sami rozhodně dáváme přednost jednomu orosenému pivku.
Průběžné ukládání vašich údajů nám pomáhá zjednodušit prohlížení supermarketu, zobrazovat obsah na míru a analyzovat návštěvnost stránek. Kliknutím na Přijmout vše vyjadřujete souhlas s tím, jak s vašimi údaji nakládáme.