Používáte zastaralou verzi internetového prohlížeče. Některé funkce webu nemusí být plně dostupné. Doporučujeme provést aktualizaci vašeho prohlížeče.

Ajvar

Ajvar

Délka přípravy

Časově náročný

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 kg Červená paprika
1 ks Lilek
5 lžíce Slunečnicový olej

Postup přípravy

1. Začínáme v troubě

Slupku lilku nařízněte (nebo propíchejte) a celý ho dejte na plech s pečícím papírem. Papriky očistěte a také je rozložte k lilku na plech. Zeleninu lehce pokapejte olejem a dejte péct do vyhřáté trouby na 200 stupňů s funkcí gril.

2. Upravíme zeleninu

Až bude slupka paprik opečená, vyndejte zeleninu z trouby, papriky přendejte na chvíli do igelitového sáčku, aby se zapařily a šla z nich lehce stáhnout slupka. Lilek vydlabejte.

3. Mixujeme a vaříme

Oloupané papriky a dužinu lilku přendejte do mixéru (kutru) a nahrubo rozmixujte. Směs zalijte olejem a mírně vařte asi 2 hodiny, často míchejte. Směs se stane kompaktní.

Nakupte potřebné ingredience

Červená paprika (2 kg)

Lilek (1 ks)

Slunečnicový olej (5 lžíce)