Do půl hodinky
1 porce
Opékání „na klacku“ je pro děti velká zábava, ale málokdy jim vydrží déle než jeden špekáček. Proto radíme ty zbylé upéct v alobalu na žhavých uhlících, a navíc s porcí šťavnaté zeleniny. Nejenže si ušetříte práci, ale ještě děti naučíte, že i zelenina může na ohýnku chutnat labužnicky.
Ze dvou vrstev alobalu si připravte čtyři větší obdélníky. Na jejich střed nalijte trochu oleje, na olej rozdělte nakrájenou papriku, měsíčky červené cibule a cherry rajčata.
K zelenině do každého balíčku dejte jeden oloupaný celý stroužek česneku, kolečka špekáčků, rozmarýn a tymián. Balíčky zabalte.
Pečte je na dohořívajícím ohništi na rozpálených uhlících asi 10-15 minut. A pokud k nim chcete vypečenou přílohu, inspirujte se v receptu na kynuté “hady” opékané na klacku.
Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek, a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás ZDARMA, tak se přihláste do klubu Benjamínek už dnes.