Do hodinky
1 porce
Předehřejte troubu na 120 °C a nastavte funkci horkovzduch. V míse smíchejte ruční metlou žloutky, cukr a sůl. V malém hrnci zahřejte smetanu na cca 80 °C a vyškrábněte do ní vanilková semínka z části rozkrojeného lusku.
Do misky s vaječnou směsí nejprve po lžičkách a asi natřikrát nalijte teplou smetanu. Vždy zašlehejte, dokud se obě směsi nespojí.
Tuto směs přeceďte přes jemné síto do vhodných zapékacích misek. Misky položte do vodní lázně: do pekáče k miskám nalijte tolik horké vody, aby sahala do poloviny misek.
Pečte 20 minut přikryté alobalem a dalších 25 minut odkryté. Misky vyjměte z vodní lázně a nechte je zcela vychladnout.
Přikryjte je folií a dejte do lednice alespoň na 3 hodiny, případně přes noc.
Těsně před podáváním posypte povrch rovnoměrně krupicovým cukrem. Použijte flambovací pistoli a cukr zkaramelizujte. Pohybujte hořákem rovnoměrně, aby se karamel nepřipálil. Povrch krusty poklaďte drobným letním ovocem a ihned podávejte.
Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás zdarma, tak se přihlaste do klubu Benjamínek už dnes.
Průběžné ukládání vašich údajů nám pomáhá zjednodušit prohlížení supermarketu, zobrazovat obsah na míru a analyzovat návštěvnost stránek. Kliknutím na Přijmout vše vyjadřujete souhlas s tím, jak s vašimi údaji nakládáme.