Používáte zastaralou verzi internetového prohlížeče. Některé funkce webu nemusí být plně dostupné. Doporučujeme provést aktualizaci vašeho prohlížeče.

Crème brûlée s letním ovocem

Crème brûlée s letním ovocem

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

400 g 40% smetana
3 ks Žloutky
50 g Cukr krupice
0.5 ks Vanilkový lusk
1 špetka Sůl
3 lžíce Cukr krupice (na krustu)
1 hrst Drobné ovoce k ozdobení

Postup přípravy

1. Připravíme se

Předehřejte troubu na 120 °C a nastavte funkci horkovzduch. V míse smíchejte ruční metlou žloutky, cukr a sůl. V malém hrnci zahřejte smetanu na cca 80 °C a vyškrábněte do ní vanilková semínka z části rozkrojeného lusku.

2. Zašleháme směs

Do misky s vaječnou směsí nejprve po lžičkách a asi natřikrát nalijte teplou smetanu. Vždy zašlehejte, dokud se obě směsi nespojí.

3. Šup do vodní lázně

Tuto směs přeceďte přes jemné síto do vhodných zapékacích misek. Misky položte do vodní lázně: do pekáče k miskám nalijte tolik horké vody, aby sahala do poloviny misek.

4. Dáme péct

Pečte 20 minut přikryté alobalem a dalších 25 minut odkryté. Misky vyjměte z vodní lázně a nechte je zcela vychladnout.

5. Necháme vychladit

Přikryjte je folií a dejte do lednice alespoň na 3 hodiny, případně přes noc.

6. Jak servírovat?

Těsně před podáváním posypte povrch rovnoměrně krupicovým cukrem. Použijte flambovací pistoli a cukr zkaramelizujte. Pohybujte hořákem rovnoměrně, aby se karamel nepřipálil. Povrch krusty poklaďte drobným letním ovocem a ihned podávejte.

7. Více inspirace v klubu Benjamínek

Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás zdarma, tak se přihlaste do klubu Benjamínek už dnes.

Nakupte potřebné ingredience

40% smetana (400 g)

Žloutky (3 ks)

Cukr krupice (50 g)

Vanilkový lusk (0.5 ks)

Sůl (1špetka)

Cukr krupice (na krustu) (3 lžíce)

Drobné ovoce k ozdobení (1hrst)