Cuketové rolky plněné mletým krůtím masem

Cuketové rolky plněné mletým krůtím masem

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 ks Středně velká cuketa
700 g Mleté krůtí maso
1 ks Authentic Vejce
2 stroužky Česnek
1 ks Čerstvá bazalka
4 lžíce Strouhanka
50 g Slanina
150 g Mozzarella
1 špetka Sůl
1 špetka Pepř
1 ks Cibule (na omáčku)
2 stroužky Česnek (na omáčku)
2 lžíce Protlak (na omáčku)
400 g Krájená rajčata (na omáčku)
1 hrst Čerstvá bazalka (na omáčku)
50 g Parmazán (na omáčku)
1 lžíce Olivový olej (na omáčku)
1 špetka Cukr (na omáčku)

Postup přípravy

1. Krok

Cukety pomocí mandolíny nebo ostrého nože nakrájejte na dlouhé tenké plátky. Osolte z obou stran a nechte 20 minut vypotit. Přebytečnou vodu pak otřete kuchyňskou utěrkou. 

2. Krok

Troubu předehřejte na 190°C.

3. Krok

Do velké mísy dejte mleté maso, vejce, prolisovaný česnek, nahrubo nasekanou bazalku, strouhanku a na kostičky nakrájenou slaninu a mozzarellu. Ochuťte solí, pepřem a dobře promíchejte. Z masa vytvořte malý váleček a ten opatrně zabalte do plátku cukety. Takto vytvořené rolky skládejte do zapékací mísy.

4. Krok

Cibuli a česnek očistěte a nakrájejte na drobné kostičky. Pánev s olejem rozehřejte a orestujte do sklovata cibuli a přidejte česnek. Ještě chvíli restujte a pak vmíchejte protlak, krájená rajčata a nasekanou bazalkou. Ochuťte solí, pepřem a cukrem, odstavte z plotny.

5. Krok

Rajčatovou omáčku nalijte do zapékací mísy k rolkám a zasypte nastrouhaným parmazánem. Vložte do rozpálené trouby a pečte dozlatova 35-40 minut.

6. TIP!

Servírujte s těstovinami nebo třeba opečenou bagetou.

Nakupte potřebné ingredience

Středně velká cuketa (2 ks)

Mleté krůtí maso (700 g)

Česnek (2 stroužky)

Čerstvá bazalka (1 ks)

Strouhanka (4 lžíce)

Slanina (50 g)

Mozzarella (150 g)

Sůl (1špetka)

Pepř (1špetka)

Cibule (na omáčku) (1 ks)

Česnek (na omáčku) (2 stroužky)

Protlak (na omáčku) (2 lžíce)

Krájená rajčata (na omáčku) (400 g)

Čerstvá bazalka (na omáčku) (1hrst)

Parmazán (na omáčku) (50 g)

Olivový olej (na omáčku) (1 lžíce)

Cukr (na omáčku) (1špetka)