Do hodinky
1 porce
Ve větší míse rozdrobte droždí a smíchejte ho s krupicovým cukrem, vznikne řídká kašička. Přidejte hladkou mouku, 220 ml vlažné vody, olivový olej a sůl. Hnětením zadělejte těsto, ideální je použít robot a těsto zadělat hnětacím hákem. Mísu s těstem dejte na teplé místo, zakryjte ho utěrkou a nechte vykynout. Kynuté těsto lze také zadělat a nechat vykynout v domácí pekárně.
Troubu předehřejte na 230 stupňů a připravte si plech s pečicím papírem nebo kovovou formu-plech na pizzu.
Asi po 90 minutách by mělo těsto zdvojnásobit svůj objem. Opatrně ho přendejte na moukou posypaný vál a roztahováním z něho utvořte placku, tu nechte ještě asi 10 minut kynout. Potřete ji sugem, ozdobte dle své chuti a fantazie a posypte sušeným oreganem. Pizzu dejte péct do spodní třetiny trouby a asi po 8 minutách pečení přidejte nakrájenou mozzarellu. Dál pečte ještě asi 15-20 minut a na posledních pár minut s funkcí gril.