Fish´n´chips

Fish´n´chips

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

500 g Treska
0.5 hrnku Hladká mouka
1 lžička Jedlá soda
100 ml Pivo
0.5 lžička Sůl (na tresku a hranolky)
1 špetka Pepř
6 ks Brambory typu C (na hranolky)
1 balení Olej na smažení (na hranolky)
1 balení Zelený hrášek (k podávání)
1 lžička Máslo (k podávání)
1 balení Tatarská omáčka

Postup přípravy

1. Krok

Nejprve si brambory oloupejte a nakrájejte na hranolky. Ty dejte do studené vody asi na 30 minut odpočívat, pak je slijte a důkladně osušte papírovou utěrkou. V hlubší pánvi s množstvím oleje, aby byly hranolky ponořené, je pár minut předsmažte, aby změkly. Pak je vyndejte na papírovou utěrku a nechte zcela zchladnout, klidně můžou odpočívat přes noc v lednici.

2. Krok

Maso z ryby si nakrájejte na středně velké kousky. Z obou stran je důkladně osolte. Nyní si připravte těstíčko z prosáté hladké mouky, jedlé sody, soli, pepře a světlého piva. Ihned směs důkladně ruční metlou zpracujte, aby se nevytvořily hrudky, vznikne těstíčko.

3. Krok

Předsmažené hranolky dejte opět do pánve s olejem dosmažit dozlatova, když jsou hotové, důkladně je osolte (můžete je lehce zakápnout vinným octem). Mezitím si v druhé pánvi rozpalte dostatečné množství oleje, obalte nasolenou rybu v hladké mouce a pak hned v těstíčku. Dejte ji ihned smažit dozlatova z obou stran.

4. Krok

Hotovou rybu i hranolky podávejte třeba s tatarskou omáčkou a tradičně se zeleným hráškem spařeným a prohřátým na lžičce másla. 

Nakupte potřebné ingredience

Treska (500 g)

Hladká mouka (0.5hrnku)

Jedlá soda (1lžička)

Pivo (100 ml)

Sůl (na tresku a hranolky) (0.5lžička)

Pepř (1špetka)

Brambory typu C (na hranolky) (6 ks)

Olej na smažení (na hranolky) (1balení)

Zelený hrášek (k podávání) (1balení)

Máslo (k podávání) (1lžička)

Tatarská omáčka (1balení)