Používáte zastaralou verzi internetového prohlížeče. Některé funkce webu nemusí být plně dostupné. Doporučujeme provést aktualizaci vašeho prohlížeče.

French toast z vánočky

French toast z vánočky

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

4 ks Plátky vánočky
100 g Mléko (bio nebo farmářského)
2 ks Vejce
2 lžíce Javorový sirup
1 lžíce Rum
1 špetka Sůl
1 balení Ghí na smažení
1 ks Kousek másla na servírování

Postup přípravy

1. Nachystejte si marinádu

Nejprve si připravte „marinádu“ na namáčení vánočky. Do polévkového talíře dejte mléko, vejce, špetku mleté vanilky, javorový sirup, sůl a případně i trošku rumu.

2. Vánočku namáčejte v marinádě a osmahněte

Každý plátek vánočky nechte důkladně nasáknout v této mléčné marinádě a opatrně ho přeneste na pánev, kterou jste rozehřáli. Smažte na ghí na středně silný výkon z obou stran a do zlata. Přesuňte hotový french toast na talíře, položte pláteček másla, pokapejte javorovým sirupem nebo třeba jen trochu pocukrujte. Servírujte ještě teplý, ozdobte jahodami.

Nakupte potřebné ingredience

Plátky vánočky (4 ks)

Mléko (bio nebo farmářského) (100 g)

Vejce (2 ks)

Javorový sirup (2 lžíce)

Rum (1 lžíce)

Sůl (1špetka)

Ghí na smažení (1balení)

Kousek másla na servírování (1 ks)