Používáte zastaralou verzi internetového prohlížeče. Některé funkce webu nemusí být plně dostupné. Doporučujeme provést aktualizaci vašeho prohlížeče.

Hermelín v listovém těstě jako dýně

Hermelín v listovém těstě jako dýně

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Hermelín
1 ks Listové těsto
1 lžíce Brusinky
1 ks Vejce

Postup přípravy

1. Vyřízněte těsto

Z těsta podle velkého talíře vyřízněte kruh.

2. Namažte brusinkami

Na jeho střed namažte lžíci brusinkové zavařeniny.

3. Těsto pomažte vejcem

Na ni položte celý hermelín. Kraje těsta pomašlujte rozšlehaným vejcem.

4. Zabalte hermelín a obvažte gastro provázky

Těsto zabalte a položte na plech s pečícím papírem, na který rozložte přes sebe do hvězdičky čtyři gastro provázky, které předem namočte do oleje, aby se později daly dobře z těsta odstranit.

5. Svažte provázky

Provázky kolem listového balíčku svažte.

6. Vytvarujte stopku.

Z odkrojků těsta vytvarujte stopku dýně.

7. Dejte péct do trouby

Celý balíček pomašlujte vejcem a dejte péct do předehřáté trouby na 200 stupňů dozlatova.

8. Servírujte

Sýr servírujte horký s celozrnnými krekry.

Nakupte potřebné ingredience

Hermelín (1 ks)

Listové těsto (1 ks)

Brusinky (1 lžíce)

Vejce (1 ks)