Používáte zastaralou verzi internetového prohlížeče. Některé funkce webu nemusí být plně dostupné. Doporučujeme provést aktualizaci vašeho prohlížeče.

Houbový kuba

Houbový kuba

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

300 g Mlýny J. Voženílek Šumavské ječné kroupy velké 500g
200 g Frigoexim Směs mražených hub 1kg
1 ks Cibule žlutá volná (cca 300g)
4 stroužek Česnek (cca 70g)
1 ks Kotányi Pepř černý mletý 20g
1 ks Vitana Kmín drcený 28g
10 g Petržel hladkolistá flowpack 100g
3 lžíce J.C. Horn Majoránka drhnutá 5g
1 ks Ghi České přepuštěné máslo 220ml
1 ks Borges Original Extra panenský olivový olej 500ml

Postup přípravy

1. Kroupy vaříme do měkka

Kroupy propláchneme ve studené vodě, necháme okapat. Ve větší pánvi rozehřejeme máslo ghí s olejem a kroupy na něm opražíme. Zalijeme vodou tak, aby byly kroupy ponořené, osolíme, přiklopíme poklicí, vaříme za občasného míchání (podlévání vodou) 30 minut do měkka.

2. Houbová směs

Na jiné pánvi na másle povaříme houby, které osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Houby přidáme ke kroupám, přidáme česnek, petržel a majoránku.

3. Už stačí jen zapéct

Směs přendáme do pekáče, na povrch položíme kousky másla, zapékáme na 180 °C cca 30 minut.

Nakupte potřebné ingredience

Mlýny J. Voženílek Šumavské ječné kroupy velké 500g (300 g)

Frigoexim Směs mražených hub 1kg (200 g)

Cibule žlutá volná (cca 300g) (1 ks)

Česnek (cca 70g) (4 stroužek)

Kotányi Pepř černý mletý 20g (1 ks)

Vitana Kmín drcený 28g (1 ks)

Petržel hladkolistá flowpack 100g (10 g)

J.C. Horn Majoránka drhnutá 5g (3 lžíce)

Ghi České přepuštěné máslo 220ml (1 ks)

Borges Original Extra panenský olivový olej 500ml (1 ks)