0
K pokladně

Hovězí „Smokey“ burger

Hovězí „Smokey“ burger

Délka přípravy

Rychlé

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

4 ks Housky na hamburger (burger)
600 g Mleté hovězí maso (burger)
8 plátky Slanina (burger)
8 plátky Čedar (burger)
2 ks Rajčata (burger)
1 ks Cibule (burger)
1 ks Little gem salát (burger)
1 lžíce Máslo (burger)
1 špetka Sůl
1 špetka Pepř
5 lžic Majonéza (omáčka)
5 lžic Zakysané smetana (omáčka)
2 lžíce Kečup (omáčka)
1 lžíce Dijonská hořčice (omáčka)
1 lžička Ocet (omáčka)
0.5 ks Cibule (nakrájená najemno) (omáčka)
2 lžičky Uzená paprika (omáčka)
2 lžičky Sladká paprika (omáčka)
1 lžička Sušený česnek (omáčka)

Postup přípravy

1. Připravíme omáčku

Cibuli si nakrájejte opravdu najemno. Všechny ingredience na omáčku pak dejte do větší misky, dobře promíchejte a uložte do lednice do té doby, než budete burger jako takový finalizovat.

2. Rozpálíme gril

Gril rozpalte na 250 °C a z mletého hovězího vytvořte 4 přibližně stejné burgery. Z obou stran je lehce osolte a opepřete.

3. Opečeme slaninu

Na jednu stranu grilu umístěte menší plech a rozložte na něj plátky slaniny. Slaninu opečte dokřupava a odložte stranou.

4. Ogrilujeme maso

Na rozpálený gril rozložte připravené maso a dejte na 5-6 minut opékat. Poté maso otočte, opékejte další 2-3 minuty a poté na každý dejte 2 plátky sýru čedar. Nechte další 3 minuty opékat, aby se maso dodělalo a sýr se mezitím roztekl.

 

5. Připravíme si bulky

Bulky na burger rozpulte a z každé strany zlehka potřete máslem. Bulky pak na grilu dozlatova opečte.

 

6. Skládáme burger

Na každou spodní část bulky dejte cca 2 lžíce omáčky. Poté už jen vrstvěte burger v pořadí – maso se sýrem, slanina, rajčata, cibule, salát a horní část bulky

Nakupte potřebné ingredience

Housky na hamburger (burger) (4 ks)

Mleté hovězí maso (burger) (600 g)

Slanina (burger) (8plátky)

Čedar (burger) (8plátky)

Rajčata (burger) (2 ks)

Cibule (burger) (1 ks)

Little gem salát (burger) (1 ks)

Máslo (burger) (1 lžíce)

Sůl (1špetka)

Pepř (1špetka)

Majonéza (omáčka) (5lžic)

Zakysané smetana (omáčka) (5lžic)

Kečup (omáčka) (2 lžíce)

Dijonská hořčice (omáčka) (1 lžíce)

Ocet (omáčka) (1lžička)

Cibule (nakrájená najemno) (omáčka) (0.5 ks)

Uzená paprika (omáčka) (2lžičky)

Sladká paprika (omáčka) (2lžičky)

Sušený česnek (omáčka) (1lžička)