Rychlé
1 porce
Na másle nebo ghí orestujte nasekanou bílou část jarních cibulek. Po chvilce vše zasypte hladkou moukou a tu zarestujte. Vzniklou jíšku zalijte vroucím vývarem a mlékem a vařte cca 5 minut.
Pak do hrnce přidejte hrášek, znovu přiveďte k varu a vařte ho už jen krátce (cca 5 minut). Pak polévku rozmixujte dohladka, nalijte do ní smetanu ke šlehání a znovu provařte cca 5 minut. Nakonec polévku dosolte dle chuti.
V hmoždíři třete čerstvé lístky bazalky s piniovými oříšky a hrubou solí. Vznikne jemná směs, do které zamíchejte strouhaný parmazán a postupně po lžičkách i olivový olej.
Hráškovou polévku servírujte se lžičkou čerstvého pesta, případně s krutony z bílého pečiva.
Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás zdarma, tak se přihlaste do klubu Benjamínek už dnes.
Průběžné ukládání vašich údajů nám pomáhá zjednodušit prohlížení supermarketu, zobrazovat obsah na míru a analyzovat návštěvnost stránek. Kliknutím na Přijmout vše vyjadřujete souhlas s tím, jak s vašimi údaji nakládáme.