Používáte zastaralou verzi internetového prohlížeče. Některé funkce webu nemusí být plně dostupné. Doporučujeme provést aktualizaci vašeho prohlížeče.

Hrášková polévka s bazalkovým pestem

Hrášková polévka s bazalkovým pestem

Délka přípravy

Rychlé

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

350 g Mražený zelený hrášek
1 lžíce Máslo
2 ks Jarní cibulka
1 lžíce Hladká mouka
500 ml Kuřecí vývar
400 ml Mléko
200 ml Smetana ke šlehání
1 lžička Sůl
30 g Čerstvá bazalka
1 lžička Piniové oříšky
1 hrst Strouhaný parmazán
25 ml Olivový olej
1 špetka Hrubá sůl

Postup přípravy

1. Připravíme jíšku

Na másle nebo ghí orestujte nasekanou bílou část jarních cibulek. Po chvilce vše zasypte hladkou moukou a tu zarestujte. Vzniklou jíšku zalijte vroucím vývarem a mlékem a vařte cca 5 minut.

2. Dokončíme polévku

Pak do hrnce přidejte hrášek, znovu přiveďte k varu a vařte ho už jen krátce (cca 5 minut). Pak polévku rozmixujte dohladka, nalijte do ní smetanu ke šlehání a znovu provařte cca 5 minut. Nakonec polévku dosolte dle chuti.

3. Uděláme pesto

V hmoždíři třete čerstvé lístky bazalky s piniovými oříšky a hrubou solí. Vznikne jemná směs, do které zamíchejte strouhaný parmazán a postupně po lžičkách i olivový olej.

4. Servírujeme

Hráškovou polévku servírujte se lžičkou čerstvého pesta, případně s krutony z bílého pečiva.

5. Více inspirace v klubu Benjamínek

Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás zdarma, tak se přihlaste do klubu Benjamínek už dnes.

 

Nakupte potřebné ingredience

Mražený zelený hrášek (350 g)

Máslo (1 lžíce)

Jarní cibulka (2 ks)

Hladká mouka (1 lžíce)

Kuřecí vývar (500 ml)

Mléko (400 ml)

Smetana ke šlehání (200 ml)

Sůl (1lžička)

Čerstvá bazalka (30 g)

Piniové oříšky (1lžička)

Strouhaný parmazán (1hrst)

Olivový olej (25 ml)

Hrubá sůl (1špetka)