Používáte zastaralou verzi internetového prohlížeče. Některé funkce webu nemusí být plně dostupné. Doporučujeme provést aktualizaci vašeho prohlížeče.

Jáhly s kuřecím a smetanovými žampiony

Jáhly s kuřecím a smetanovými žampiony

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

0.5 hrnku Jáhly
3 ks Vykostěná kuřecí stehna
1 lžička Sůl
1 špetka Pepř
1 lžička Sladká paprika
2 lžíce Olej
150 g Hnědé žamiony
1 lžíce Máslo
0.5 ks Šalotka
200 ml Smetana na šlehání

Postup přípravy

1. Marinujeme

Vykostěná kuřecí stehna osolte, opepřete a posypte jemně mletou sladkou paprikou. Zakápněte olejem, rukama promněte a nechte marinovat cca 60 minut v chladničce.

2. Připravíme jáhly

V hrnci smíchejte jáhly s vodou a solí (cca ½ lžičky). Přiveďte k varu, přikryjte poklicí a vařte, dokud jáhly nevsáknou téměř všechnu vodu, cca 20 minut. Odstraňte ze sporáku a nechte ještě 10 minut odstát.

3. Jdeme na žampiony

Žampiony očistěte a nakrájejte na čtvrtky. V hrnci na másle nejprve orestujte najemno nasekanou šalotku a po chvíli k ní přidejte i žampiony. Společně je zprudka orestujte a asi po dvou minutách je zalijte smetanou a osolte. Přiveďte k varu a vařte cca 5 minut.

4. Pečeme a podáváme

Maso opečte na stolním grilu nebo pánvi a nakrájejte ho. Podávejte s vařenými jáhly a smetanovými žampiony.

5. Více inspirace v klubu Benjamínek

Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás zdarma, tak se přihlaste do klubu Benjamínek už dnes.

Nakupte potřebné ingredience

Jáhly (0.5hrnku)

Vykostěná kuřecí stehna (3 ks)

Sůl (1lžička)

Pepř (1špetka)

Sladká paprika (1lžička)

Olej (2 lžíce)

Hnědé žamiony (150 g)

Máslo (1 lžíce)

Šalotka (0.5 ks)

Smetana na šlehání (200 ml)