Do dvou hodin
1 porce
Předehřejeme si troubu na 180 stupňů, jahody umyjeme a očistíme a položíme do hlubšího pekáčku. Ten vložíme do předehřáté trouby a pečeme jahody 50 minut, aby nám pustily šťávu, poté necháme zcela vychladnout.
Když jsou jahody studené, tak je spolu s veškerou šťávou rozmixujeme, můžeme nechat i nějaké větší kousky. Poté přidáme plechovku kondenzovaného mléka a lžíci cukru a pořádně promícháme.
Nakonec si v míse vyšleháme 500 ml smetany na šlehání, přidáme ji k jahodové směsi a opět promícháme.
Takto hotovou zmrzlinu přelijeme do vzduchotěsné nádoby a umístíme do mrazáku. Po 9 hodinách by měla být zmrzlina již zcela zmrzlá.
Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás zdarma, tak se přihlaste do klubu Benjamínek už dnes.