Jemná krupicová kaše

Jemná krupicová kaše

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

4 lžíce Krupička
400 ml Plnotučné mléko
2 lžíce Cukr krupice
1 lžíce Máslo
1 špetka Sůl
1 lžička Moučkový cukr k servírování
1 lžíce Máslo k servírování
1 špetka Mletá skořice k servírování
1 lžička Kakao k servírování
1 lžička Čokoládové hobliny k servírování

Postup přípravy

1. krok

Krupičku zalijte polovinou mléka a nechte 30 minut odstát. Krupička nabobtná a zajistíme si tak jemnou konzistenci.

2. krok

Do rendlíku k nabobtnané krupičce přidejte zbytek mléka, špetku soli, cukr a dobře promíchejte metličkou, aby nevznikly žádné hrudky.

3. krok

Vařte na mírném plameni za stálého míchání asi 5 - 10 minut. Čím delší čas krupicové kaši věnujete, tím jemnější chuti docílíte.

4. krok

Jakmile kaši odstavíte z plamene, vmíchejte lžíci másla, které kaši pozvedne o level výše.

5. krok

Krupicovou kaši nalijte do talíře a ochuťte máslem, cukrem, skořicí a hoblinkami čokolády.

6. TIP

Pokud máte rádi řidší konzistenci kaše, můžete snížit množství krupičky o 0,5 - 1 lžíci.

Nakupte potřebné ingredience

Krupička (4 lžíce)

Plnotučné mléko (400 ml)

Cukr krupice (2 lžíce)

Máslo (1 lžíce)

Sůl (1špetka)

Moučkový cukr k servírování (1lžička)

Máslo k servírování (1 lžíce)

Mletá skořice k servírování (1špetka)

Kakao k servírování (1lžička)

Čokoládové hobliny k servírování (1lžička)