Do hodinky
1 porce
Krupičku zalijte polovinou mléka a nechte 30 minut odstát. Krupička nabobtná a zajistíme si tak jemnou konzistenci.
Do rendlíku k nabobtnané krupičce přidejte zbytek mléka, špetku soli, cukr a dobře promíchejte metličkou, aby nevznikly žádné hrudky.
Vařte na mírném plameni za stálého míchání asi 5 - 10 minut. Čím delší čas krupicové kaši věnujete, tím jemnější chuti docílíte.
Jakmile kaši odstavíte z plamene, vmíchejte lžíci másla, které kaši pozvedne o level výše.
Krupicovou kaši nalijte do talíře a ochuťte máslem, cukrem, skořicí a hoblinkami čokolády.
Pokud máte rádi řidší konzistenci kaše, můžete snížit množství krupičky o 0,5 - 1 lžíci.