Používáte zastaralou verzi internetového prohlížeče. Některé funkce webu nemusí být plně dostupné. Doporučujeme provést aktualizaci vašeho prohlížeče.

Kapr načerno

Kapr načerno

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 kg Kapr porce (cca 250g)
2 lžíce Tatra Farmářské máslo 200g
200 ks Celer (cca 750g)
2 ks Mrkev (cca 200g)
1 ks Petržel (cca 300g)
1 ks Citrón (cca 140g)
1 ks Cibule žlutá volná (cca 300g)
5 ks Kotányi Nové koření celé 15g
5 ks Vitana Pepř černý celý 18g
2 ks J.C. Horn Bobkový list 4g
1 ks TTD Krupice cukr bílý 1kg
3 lžíce Hamé Slazená švestková povidla 440g
4 lžíce Penam Perník na strouhání 50g
0 g Sušené švestky vypeckované BIO 150g
10 g Rozinky Sultánky
30 g Diana Mandle loupané 100 g
250 ml Krušovice Černé, tmavé výčepní, sklo 0,5l
1 ks Tymián květináč "13 cm”
1 ks Borges Original Extra panenský olivový olej 500ml

Postup přípravy

1. Perníková omáčka

Nakrájíme cibuli, zpěníme jí na másle a přidáme nakrájenou zeleninu, koření, sůl, cukr, citronovou kůru, potom pivo, povidla a povaříme asi 15 minut. Pak přidáme do omáčky nastrouhaný perník, citronovou šťávu a znovu vaříme asi 10 minut. Omáčku přes cedník propasírujeme. Na závěr přidáme sušené přepůlené vypeckované švestky, rozinky (brusinky), loupané mandle. Posypeme čerstvým tymiánem.

2. Kapra vaříme v páře

Porce kapra osolíme, lehce potřeme olivovým olejem, vaříme v páře pod pokličkou asi 7 minut. Filety pokládáme na pařák kůží nahoru.

3. Přidáme bramborové noky a je hotovo

Porce kapra servírujeme s omáčkou, jako přílohu můžeme podávat bramborové noky.

Nakupte potřebné ingredience

Kapr porce (cca 250g) (1 kg)

Tatra Farmářské máslo 200g (2 lžíce)

Celer (cca 750g) (200 ks)

Mrkev (cca 200g) (2 ks)

Petržel (cca 300g) (1 ks)

Citrón (cca 140g) (1 ks)

Cibule žlutá volná (cca 300g) (1 ks)

Kotányi Nové koření celé 15g (5 ks)

Vitana Pepř černý celý 18g (5 ks)

J.C. Horn Bobkový list 4g (2 ks)

TTD Krupice cukr bílý 1kg (1 ks)

Hamé Slazená švestková povidla 440g (3 lžíce)

Penam Perník na strouhání 50g (4 lžíce)

Sušené švestky vypeckované BIO 150g (0 g)

Rozinky Sultánky (10 g)

Diana Mandle loupané 100 g (30 g)

Krušovice Černé, tmavé výčepní, sklo 0,5l (250 ml)

Tymián květináč "13 cm” (1 ks)

Borges Original Extra panenský olivový olej 500ml (1 ks)