Do hodinky
1 porce
Troubu předehřejeme na 170 stupňů a formu o průměru okolo 20 cm vymažeme olejem. Změklé máslo společně s cukrem vyšleháme v robotu či ručním šlehačem do světlé pěny, trvá to několik minut. Máslo by mělo být světlé, našlehané a voňavé. V tuto chvíli začneme po jednom přidávat vajíčka. Vždy počkáme, až se do směsi kompletně zašlehá, až poté přidáme další.
Mezitím si v misce smícháme mouku, lísko oříškovou mouku, kypřicí prášek a sůl. Jakmile máme zašlehaná veškerá vajíčka, začneme do těsta postupně přidávat střídavě směs mouky a mléko. Těsto mícháme jen do té doby, než se všechny složky spojí, nikoliv více, mohli bychom totiž těsto přešlehat.
Nalijeme ho do připravené formy a vložíme do rozpálené trouby. Pokud bychom viděli, že se vršek během pečení připaluje, zakryjeme ho alobalem. Před vyndáním zkusíme špejlí, zda je dortík opravdu dopečený, ta by po zapíchnutí do středu měla vyjít čistá. Pokud ne, pečeme ještě chvilku.
Upečený dortík vyndáme z trouby a necháme zcela vychladnout. Jakmile je již studený, můžeme připravit krém. Tvaroh smícháme s moučkovým cukrem, poté jím pomažeme vršek dortíku. Přidáme pokrájené jahody a lískové ořechy a můžeme podávat.