Do hodinky
1 porce
Začneme s přípravou těsta na formu o průměru 26 cm. Troubu předehřejeme na 180 stupňů a formu vyložíme pečícím papírem. Celá vajíčka společně s cukrem vyšleháme ručním šlehačem či v robotu do nadýchané světlé pěny, trvá to okolo 10 minut, poté opatrně přidáme olej a zašleháme ho do vajec. Mezi tím si v misce smícháme kakao s moukou a špetkou soli. Směs po lžících přidáváme k našlehaným vajíčkům a opatrně zašleháme na nejnižší otáčky. Nadýchané těsto přelijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě cca 20 minut, poté necháme zcela vychladnout.
Když je korpus vychladlý, vydlabeme ho vidličkou a tím vytvoříme z korpusu tmavou drobenku, kterou poté budeme celý dort posypávat. Okraje korpusu necháme cca 1 cm nedotčené. Veškerý vydlabaný drobenkový korpus dáme prozatím stranou do vedlejší misky. Banány rozřízneme vodorovně na půl a poklademe jimi vnitřek korpusu.
Když máme připravený korpus, vyšleháme šlehačku dotuha, poté přidáme moučkový cukr a nahrubo nastrouhanou čokoládu. Nyní opatrně šlehačku přesuneme na korpus s banány a vytvarujeme kopeček. Nakonec šlehačkový kopeček posypeme vydlabaným korpusem tak, aby byl celý pokrytý, a připomínal onu krtčí hromádku. Dort dáme do lednice vychladit alespoň na 2 hodiny, poté můžeme podávat.