Do hodinky
1 porce
Z rozdrobených kvasnic s trochou vlažného mléka a cukru připravte kvásek. Nechte ho na teplém místě vzejít a pak ho zapracujte k ostatním ingrediencím – oběma moukám, žloutku a vejci, majonéze, zbytku cukru a mléka, rozpuštěnému máslu, rumu a vanilkovému extraktu. Hněťte těsto asi 10 minut.
Nechte ho kynout na teplém místě asi 90 minut. Těsto tím téměř zdvojnásobí svůj objem.
Vykynuté těsto přendejte do máslem vymazaného pekáče a mokrými prsty ho roztáhněte po celé ploše. Koláč nechte ještě cca 10 minut pod utěrkou dokynout. Povrch poklaďte nakrájenými švestkami a posypte drobenkou, kterou vytvořte ručním zpracováním studeného másla, cukru, hrubé mouky a nastrouhaného marcipánu.
Koláč pečte v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 30 minut.
Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás zdarma, tak se přihlaste do klubu Benjamínek už dnes.
Průběžné ukládání vašich údajů nám pomáhá zjednodušit prohlížení supermarketu, zobrazovat obsah na míru a analyzovat návštěvnost stránek. Kliknutím na Přijmout vše vyjadřujete souhlas s tím, jak s vašimi údaji nakládáme.