Do hodinky
1 porce
Na přípravu lososa: 1 filet lososa (cca 1 kg), sůl, pepř, olivový olej, mix citrusů (my použili citron, limetu, pomeranč, grep, kumquat), čerstvý kopr, čerstvý tymián.
Na bramborový salát: 1 kg vařených salátových brambor, 1 menší cibule, 4 nakládané okurky, čerstvý kopr, hladkolistá petržel, semínka z granátového jablka.
Na zálivku: 200 ml drůbežího vývaru, 50 ml olivového oleje, 3 lžíce octa, 1 lžička plnotučné hořčice, sůl a pepř.
Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky, které prosolte. Díky soli cibule pustí šťávu a změkne. Nakládané okurky nakrájejte na kolečka a bylinky nasekejte najemno. Vše vložte do větší mísy.
Smíchejte vlažný drůbeží vývar, olivový olej, ocet, plnotučnou hořčici, sůl a pepř. Zálivku přelejte přes bramborový salát a zlehka, ale důkladně promíchejte a dejte odležet do lednice.
Troubu předehřejte na 190°C. Plech vyložte pečícím papírem. Lososa vložte na plech, zakápněte olivovým olejem, osolte a opřete. Citrusy nakrájejte na plátky a poklaďte je na filet z lososa. Přidejte snítky bylinek a vložte do trouby na cca 20 minut.
Hotový filet z lososa podávejte s bramborovým salátem ozdobeným klíčky a semínky granátového jablka.
Průběžné ukládání vašich údajů nám pomáhá zjednodušit prohlížení supermarketu, zobrazovat obsah na míru a analyzovat návštěvnost stránek. Kliknutím na Přijmout vše vyjadřujete souhlas s tím, jak s vašimi údaji nakládáme.