Používáte zastaralou verzi internetového prohlížeče. Některé funkce webu nemusí být plně dostupné. Doporučujeme provést aktualizaci vašeho prohlížeče.

Makové lívance se švestkovým rozvarem

Makové lívance se švestkovým rozvarem

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 lžička Ghí
4 ks Švestky
0.5 lžičky Citronová šťáva
1 lžíce Třtinový cukr
1 špetka Skořice
200 g Zakysaná smetana
1 hrnek Polohrubá mouka
2 lžíce Mletý mák
1 ks Vejce
1 lžíce Cukr krupice
50 ml Mléko
0.5 lžičky Jedlá soda
1 špetka Sůl
3 lžíce Ghí (na smažení)
1 hrst Vlašské ořechy (k podávání)

Postup přípravy

1. Svaříme švestky

V menším hrnci nebo na pánvi orestujte nakrájené švestky na přepuštěném másle. Ovoce zakápněte citronovou šťávou, zasypte hnědým cukrem, přidejte dvě lžíce vody a svařte ho cca 4 minuty.

2. Zpracujeme těsto

Postup na lívance je jednoduchý. Zakysanou smetanu vyklopte do mísy, do prázdného kelímku odměřte polohrubou mouku, přidejte mletý mák, vejce, jedlou sodu, mléko, cukr a špetku soli. Vše smíchejte a nechte asi 5 minut stát.

3. Smažíme a servírujeme

Lívance smažte na ghí (přepuštěné máslo) na nepřilnavé pánvi nebo na lívanečníku z obou stran dozlatova. Pak je servírujte se švestkovým rozvarem a sekanými vlašskými ořechy.

4. Více inspirace v klubu Benjamínek

Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás zdarma, tak se přihlaste do klubu Benjamínek už dnes.

Nakupte potřebné ingredience

Ghí (1lžička)

Švestky (4 ks)

Citronová šťáva (0.5lžičky)

Třtinový cukr (1 lžíce)

Skořice (1špetka)

Zakysaná smetana (200 g)

Polohrubá mouka (1hrnek)

Mletý mák (2 lžíce)

Vejce (1 ks)

Cukr krupice (1 lžíce)

Mléko (50 ml)

Jedlá soda (0.5lžičky)

Sůl (1špetka)

Ghí (na smažení) (3 lžíce)

Vlašské ořechy (k podávání) (1hrst)