Do půl hodinky
1 porce
V menším hrnci nebo na pánvi orestujte nakrájené švestky na přepuštěném másle. Ovoce zakápněte citronovou šťávou, zasypte hnědým cukrem, přidejte dvě lžíce vody a svařte ho cca 4 minuty.
Postup na lívance je jednoduchý. Zakysanou smetanu vyklopte do mísy, do prázdného kelímku odměřte polohrubou mouku, přidejte mletý mák, vejce, jedlou sodu, mléko, cukr a špetku soli. Vše smíchejte a nechte asi 5 minut stát.
Lívance smažte na ghí (přepuštěné máslo) na nepřilnavé pánvi nebo na lívanečníku z obou stran dozlatova. Pak je servírujte se švestkovým rozvarem a sekanými vlašskými ořechy.
Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás zdarma, tak se přihlaste do klubu Benjamínek už dnes.
Průběžné ukládání vašich údajů nám pomáhá zjednodušit prohlížení supermarketu, zobrazovat obsah na míru a analyzovat návštěvnost stránek. Kliknutím na Přijmout vše vyjadřujete souhlas s tím, jak s vašimi údaji nakládáme.