Časově náročný
1 porce
Troubu rozehřejte na maximum, program grilování. Pečení masa a kostí získá vývar výraznější chuť a maso se také zbaví přebytečné bílkoviny. Díky tomu nebude vývar kalný.
Maso i kosti vyskládejte do pekáče a zakápněte olejem. Promněte v rukách a vložte do trouby. Pečte do zezlátnutí a v průběhu pečení alespoň jednou obraťte.
Po upečení přendejte maso i s výpekem do vysokého hrnce. Zalijte studenou vodou a přiveďte k varu. Poté stáhněte plamen na minimum, aby lehce probublávat. Pokud je potřeba sbírejte pomocí lžíce nečistoty a pěnu. Přidejte sůl a táhněte alespoň 3 hodiny.
Po třech hodinách přidejte do vývaru očištěnou a na menší kousky nakrájenou zeleninu a všechno koření. Táhněte další hodinu.
Poté stáhněte z plamene a sceďte ideálně přes plátýnko nebo husté síto, abyste zachytili co nejvíce nečistot.
Po vychladnutí vývar přelijte do uzavíratelné nádoby. V lednici vám vydrží několik dní.
Průběžné ukládání vašich údajů nám pomáhá zjednodušit prohlížení supermarketu, zobrazovat obsah na míru a analyzovat návštěvnost stránek. Kliknutím na Přijmout vše vyjadřujete souhlas s tím, jak s vašimi údaji nakládáme.