Používáte zastaralou verzi internetového prohlížeče. Některé funkce webu nemusí být plně dostupné. Doporučujeme provést aktualizaci vašeho prohlížeče.

Masový vývar

Masový vývar

Délka přípravy

Časově náročný

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 kg Maso a kosti na vývar
1 ks Cibule
0.25 ks Celer
1 ks Mrkev
1 ks Petržel + snítek petrželové natě
2 ks Bobkové listy
5 ks Nové koření
5 ks Pepř
2 lžička Sůl
10 ml Slunečnicový olej

Postup přípravy

1. Krok

Troubu rozehřejte na maximum, program grilování. Pečení masa a kostí získá vývar výraznější chuť a maso se také zbaví přebytečné bílkoviny. Díky tomu nebude vývar kalný.

2. Krok

Maso i kosti vyskládejte do pekáče a zakápněte olejem. Promněte v rukách a vložte do trouby. Pečte do zezlátnutí a v průběhu pečení alespoň jednou obraťte.

3. Krok

Po upečení přendejte maso i s výpekem do vysokého hrnce. Zalijte studenou vodou a přiveďte k varu. Poté stáhněte plamen na minimum, aby lehce probublávat. Pokud je potřeba sbírejte pomocí lžíce nečistoty a pěnu. Přidejte sůl a táhněte alespoň 3 hodiny.

4. Krok

Po třech hodinách přidejte do vývaru očištěnou a na menší kousky nakrájenou zeleninu a všechno koření. Táhněte další hodinu.

5. Krok

Poté stáhněte z plamene a sceďte ideálně přes plátýnko nebo husté síto, abyste zachytili co nejvíce nečistot.

6. Krok

Po vychladnutí vývar přelijte do uzavíratelné nádoby. V lednici vám vydrží několik dní.

Nakupte potřebné ingredience

Maso a kosti na vývar (1 kg)

Cibule (1 ks)

Celer (0.25 ks)

Mrkev (1 ks)

Petržel + snítek petrželové natě (1 ks)

Bobkové listy (2 ks)

Nové koření (5 ks)

Pepř (5 ks)

Sůl (2lžička)

Slunečnicový olej (10 ml)