Používáte zastaralou verzi internetového prohlížeče. Některé funkce webu nemusí být plně dostupné. Doporučujeme provést aktualizaci vašeho prohlížeče.

Mořský vlk ve slané krustě

Mořský vlk ve slané krustě

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 balení Mořský vlk
600 g Hrubá mořská sůl
1 balení Fenykl
1 balení Tymián
2 ks Vejce
1 ks Celer
1 špetka Pepř

Postup přípravy

1. Postup:

  1. Rybu omyjeme pod studenou vodou a osušíme kuchyňskou utěrkou. Břicho naplníme tymiánem, fenyklem a celerem a dochutíme čerstvě mletým pepřem.
  2. Krustu připravíme tak, že smícháme mořskou sůl se dvěma vyšlehanými vaječnými bílky.
  3. Na plech položíme alobal a posypeme jej asi centimetr silnou vrstvou soli. Vrstva soli musí být širší než ryba.
  4. Rybu položíme na připravenou vrstvu a zcela ji zasypeme solí, vrstva by měla být asi centimetr silná. Sůl přimáčkneme a rybu zakryjeme alobalem.
  5. Rybu pečeme asi 25 minut v troubě předehřáté na 250 °C. Po upečení ji necháme asi pět minut odstát, poté ji i se slanou krustou položíme na talíř a odstraníme alobal.
  6. Před podáváním do krusty klepneme paličkou na maso nebo velkým nožem, abychom ji mohli odklopit. Kůže se z ryby většinou sloupne i s krustou, pokud ne, opatrně ji stáhněte. Filety z ryby vyjmeme tak, že je lžící uvolníme od páteře.
  7. Filety podáváme s bílou máslovou omáčkou na předehřátých talířích.

Nakupte potřebné ingredience

Mořský vlk (1balení)

Hrubá mořská sůl (600 g)

Fenykl (1balení)

Tymián (1balení)

Vejce (2 ks)

Celer (1 ks)

Pepř (1špetka)