Používáte zastaralou verzi internetového prohlížeče. Některé funkce webu nemusí být plně dostupné. Doporučujeme provést aktualizaci vašeho prohlížeče.

Ořechový koláč s čokoládou

Ořechový koláč s čokoládou

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

100 g Mandle
100 g Vlašské ořechy
100 g Kešu
50 balení Lískové ořechy
50 g Pistácie
50 g Sušené švestky
50 g Brusinky
120 g Med
100 g Hořká čokoláda
50 ml Smetana 30% v pokojové teplotě
120 g Moučkový cukr
70 g Hladká mouka
1 lžička Mletá skořice
1 lžička Mletý kardamon
0.5 lžička Mletý koriandr
0.25 lžička Mletý hřebíček

Postup přípravy

1. Krok

Troubu předehřejte na 180 °C a dortovou formu o průměru 20 cm vyložte pečícím papírem.

2. Krok

Ořechy opražte na suché pánvi, dokud se mírně nezbarví dozlatova. Ořechy nasekejte nahrubo a dejte do mísy.

3. Krok

Ve vodní lázni nechte rozpustit med, na kousky nalámanou čokoládu, moučkový cukr a smetanu a nechte rozpustit.

4. Krok

Do mísy k ořechům přidejte nasekané sušené ovoce, mouku a koření, dobře promíchejte. Přidejte ještě teplou čokoládovou směs a důkladně promíchejte, aby se vše propojilo. Nejvíce se nám na promíchání osvědčily ruce.

5. Krok

Směs přendejte do pečící formy a rovnoměrně udusejte pomocí lžíce. Vložte do trouby a pečte 25 minut. Upečený koláč vyndejte z formy a nechte vychladnout na mřížce.

Nakupte potřebné ingredience

Mandle (100 g)

Vlašské ořechy (100 g)

Kešu (100 g)

Lískové ořechy (50balení)

Pistácie (50 g)

Sušené švestky (50 g)

Brusinky (50 g)

Med (120 g)

Hořká čokoláda (100 g)

Smetana 30% v pokojové teplotě (50 ml)

Moučkový cukr (120 g)

Hladká mouka (70 g)

Mletá skořice (1lžička)

Mletý kardamon (1lžička)

Mletý koriandr (0.5lžička)

Mletý hřebíček (0.25lžička)