Do půl hodinky
1 porce
Pytlíček voňavých pečených kaštanů je symbolem vánočních trhů. Ale pokud vám je neprodají tam, můžete si je s dětmi jednoduše upéct i doma. Provoní vám celou domácnost a naladí vás na vánoční náladu, ani nemrknete.
Troubu si předehřejte na 220 °C, při nižší teplotě by se slupka kaštanů nezačala loupat.
Kaštan nařízněte na kulaté straně ve tvaru písmene X tak, abyste prořízli i vnitřní slupku. Jen tak se pára při dostane ven a bez tohoto kroku může kaštan v troubě vybouchnout.
Kaštany vložte do studené vody a zvolna přiveďte k varu. Jakmile se začnou vařit, opatrně je vyjměte ven a vložte na pečicí plech.
Kaštany na plechu rozložte naříznutou stranou vzhůru a nechte péct v předehřáté troubě 20-30 minut. Přesný čas pečení záleží na velikosti kaštanu. Ochutnejte, abyste poznali, zda jsou hotové.
Upečené kaštany nechte vychladnout a oloupejte slupky.
Máte-li chuť, můžete si rozpustit v rendlíčku máslo smíchané s kořením a oloupané kaštany s ním před servírováním potřít.
Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek, a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je ZDARMA a přihlásit se můžete kliknutím zde.