Používáte zastaralou verzi internetového prohlížeče. Některé funkce webu nemusí být plně dostupné. Doporučujeme provést aktualizaci vašeho prohlížeče.

Pečený mořský vlk

Pečený mořský vlk

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Mořský vlk
2 ks Citrón
25 g Máslo
15 g Strouhanka
2 g Paprika
2 lžíce Petržel
5 lžíce Tymián

Postup přípravy

1. Nacpem vlka bylinkami

Nejprve si předehřejeme troubu na 200 °C. Než se nám vyhřeje, vezmeme ostrý nůž a uděláme na boku ryby tři podélné řezy. Do nich pak vložíme několik snítek tymiánu spolu se třemi plátky citrónu. Zbývající tymián nasekáme nadrobno a smícháme ho s máslem. Výslednou směsí pak potřeme vnitřek ryby. Pokud máme chuť, můžeme přidat i další koření.

2. Alou do alobalu

Mořského vlka zabalíme do alobalového stanu, abychom ho mohli během pečení pohodlně odkrýt. Zabaleného ho vložíme na pekáčku do trouby.

3. Kořeníme a pečeme dál

Po patnácti minutách pekáček vyndáme, alobal otevřeme a posypeme rybu strouhankou, nasekanou petrželkou a špetkou papriky. Necháme péct dalších 15 minut, dokud ryba nezezlátne a neuvaří se i uvnitř.

Nakupte potřebné ingredience

Mořský vlk (1 ks)

Citrón (2 ks)

Máslo (25 g)

Strouhanka (15 g)

Paprika (2 g)

Petržel (2 lžíce)

Tymián (5 lžíce)