Do hodinky
1 porce
Smíchejte podmáslí, sůl, papriku, česnekový prášek, mletý černý pepř a chilli. Marinádu nalijte na kuře a nechte marinovat přes noc nebo až 24 hodin.
Předehřejte na středně vysokou teplotu po dobu asi 10-15 minut.
Kuře vyjměte z marinády a pomocí papírových ubrousků ho osušte. Pokapejte lehce olivovým olejem a z obou stran lehce osolte a opepřete.
Jakmile je gril horký, položte kuře kůží dolů na horkou stranu grilu a grilujte, dokud není lehce opečené. Je to otázka asi 4-5 minut podle toho, jak máte roztopený gril. Poté kuře otočte a grilujte dalších pár minut.
V malém hrnci nebo pánvi rozpusťte máslo. Přidejte med, pálivou omáčku a sůl. Vařte, dokud se máslo nerozpustí a všechny ingredience se nespojí, asi 3 minuty. Odstavte a dejte stranou.
Plamen grilu snižte na minimum, kuře potřete připravenou omáčkou a gril zavřete.
Kuře by mělo být hotové, když dosáhne vnitřní teploty 72-74°C. Tento proces by měl trvat přibližně 45 minut až hodinu. Podle potřeby případně upravte teplotu grilu, aby se kuře v průběhu pečení nepřipalovalo.
Podávejte ideálně s opečenými bramborami, grilovanou zeleninou nebo čerstvým zeleninovým salátem.
Průběžné ukládání vašich údajů nám pomáhá zjednodušit prohlížení supermarketu, zobrazovat obsah na míru a analyzovat návštěvnost stránek. Kliknutím na Přijmout vše vyjadřujete souhlas s tím, jak s vašimi údaji nakládáme.