Pistáciové rohlíčky

Pistáciové rohlíčky

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

150 g Delmart Pistácie jádra loupaná 150g
170 g Zátkova Hladká mouka 1kg
160 g Kaerntnermilch Máslo 82% 250g
2 ks OVUS Farmářská vejce velikost M, 6ks
50 g TTD Moučka cukr 1kg
3 g Delmart Mlýnek mořská sůl 100g -

Postup přípravy

1. Těsto připravíme den předem

Nejprve vyšleháme máslo pokojové teploty s prosátým moučkovým cukrem v hladký nadýchaný krém. Přidáme dva žloutky a znovu vše krátce prošleháme. Nakonec vmícháme jemně umleté pistácie a prosátou hladkou mouku se špetkou soli. Těsto zabalíme do potravinářské folie a necháme ho, nejlépe přes noc, odpočívat.

2. Tvarujeme rohlíčky

Předehřejeme troubu na 190 stupňů. Na plech s pečícím papírem tvoříme malé rohlíčky. Z těsta si můžeme uválet hada, z něj pak nařezat kousky a ohnout do tvaru rohlíčků. Nebo můžeme použít formu na rohlíčky a je to bez práce.

3. Opatrně obalujeme v cukru

Pečeme je cca 7 - 10 minut do doby, než začnou lehce zlátnout. Horké rohlíčky jsou velmi křehké, tak je velmi opatrně obalíme v moučkovém cukru.

Nakupte potřebné ingredience

Delmart Pistácie jádra loupaná 150g (150 g)

Zátkova Hladká mouka 1kg (170 g)

Kaerntnermilch Máslo 82% 250g (160 g)

OVUS Farmářská vejce velikost M, 6ks (2 ks)

TTD Moučka cukr 1kg (50 g)

Delmart Mlýnek mořská sůl 100g - (3 g)