996,00 Kč/kg
Do hodinky
1 porce
Nejprve vyšleháme máslo pokojové teploty s prosátým moučkovým cukrem v hladký nadýchaný krém. Přidáme dva žloutky a znovu vše krátce prošleháme. Nakonec vmícháme jemně umleté pistácie a prosátou hladkou mouku se špetkou soli. Těsto zabalíme do potravinářské folie a necháme ho, nejlépe přes noc, odpočívat.
Předehřejeme troubu na 190 stupňů. Na plech s pečícím papírem tvoříme malé rohlíčky. Z těsta si můžeme uválet hada, z něj pak nařezat kousky a ohnout do tvaru rohlíčků. Nebo můžeme použít formu na rohlíčky a je to bez práce.
Pečeme je cca 7 - 10 minut do doby, než začnou lehce zlátnout. Horké rohlíčky jsou velmi křehké, tak je velmi opatrně obalíme v moučkovém cukru.
Očekáváme 12. 12. odpoledne