Do dvou hodin
1 porce
V hluboké pánvi na oleji orestujte nasekanou malou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Asi po dvou minutách přidejte osolené mleté hovězí maso. Zprudka vše společně orestujte, aby se maso zatáhlo.
Přidejte rajský protlak, cukr a pepř, vše podlijte asi 70 ml vody. Dobře promíchejte, přiveďte k varu, poté teplotu snižte, aby se směs vařila mírně. Vařte cca 30 minut pod pokličkou, občas zamíchejte. Hotovou omáčku sundejte ze sporáku a nechte mírně zchladnout.
Quinou připravte podle návodu na obalu a pak ji zamíchejte do masové směsi společně se zeleninovou směsí z konzervy.
Omyté velké papriky rozkrojte napůl a zbavte je semínek. Každou polovinu naplňte masovou směsí s quinoou a dejte je do zapékací mísy lehce vymazané olejem.
Papriky olejem ještě pokapejte, zakryjte alobalem a dejte je péct asi na 30–40 minut.
Podávejte s čerstvým avokádem, lístky koriandru a lehce osolenou a opepřenou zakysanou smetanou.
Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás zdarma, tak se přihlaste do klubu Benjamínek už dnes.
Průběžné ukládání vašich údajů nám pomáhá zjednodušit prohlížení supermarketu, zobrazovat obsah na míru a analyzovat návštěvnost stránek. Kliknutím na Přijmout vše vyjadřujete souhlas s tím, jak s vašimi údaji nakládáme.