Používáte zastaralou verzi internetového prohlížeče. Některé funkce webu nemusí být plně dostupné. Doporučujeme provést aktualizaci vašeho prohlížeče.

Pórková polévka

Pórková polévka

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

0.1 ml 100 ml polotučného mléka
0.0075 lžíce 1,5 lžíce pšeničné hladké mouky
3 g špetka muškátového oříšku
1 lžíce 1 polévková lžíce másla
1 ks 1 ks petrželové nati
2 ks 2 ks pórku
0.006 g špetka soli
0.1667 ks 1 žloutek
250 ml 250 ml zeleninového vývaru

Postup přípravy

1. Nachystejte si jíšku

Nejprve si připravte světlou jíšku z másla a mouky. Po částech ji zalijte předpřipraveným vývarem, všechno řádně promíchejte a nechte povařit.

2. Vložte pórek

Důkladně očistěte pórek, nakrájejte ho na tenká kolečka a přidejte ho do směsi jíšky a vývaru. Vše osolte a vařte, dokud pórek dostatečně nezměkne.

3. Zahusťte vejcem

Do další misky si odlijte mléko a přidejte vaječný žloutek. Směs důkladně rozšlehejte. Polévku odstavte, rozmíchaný žloutek do ní vlijte a vše pořádně promíchejte.

4. Polévku ozdobte

Teď přichází čas na závěrečné zdobení. Polévku posypte petrželovou natí a špetkou muškátového květu.

Nakupte potřebné ingredience

100 ml polotučného mléka (0.1 ml)

1,5 lžíce pšeničné hladké mouky (0.0075 lžíce)

špetka muškátového oříšku (3 g)

1 polévková lžíce másla (1 lžíce)

1 ks petrželové nati (1 ks)

2 ks pórku (2 ks)

špetka soli (0.006 g)

1 žloutek (0.1667 ks)

250 ml zeleninového vývaru (250 ml)